tirsdag 31. mars 2009

Litt bilder av lillegull!

I dag har vi bare vaert hjemme og slappet av. Jeg sliter med forkjoelelse som jeg fikk paa sykehuset da A ble foedt... Saa det har vart leeeenge naa. Blir liksom ikke kvitt det. Skikkelig tett i nesen og mye snoerr... Blaeh.
Men vi fikk da tatt noen koselige bilder paa merinoskinnet i allefall:)
Str 56 i klaer er snart en saga blott...
Et arvaakent blikk...
Sovestund er gull i munn:)
Et lite smil eller mageknip?? Tipper paa det siste... enn saa lenge.

mandag 30. mars 2009

En hilsen fra "nybaktmammasenteret"!

Jeg skrev jo her i gaar at jeg hadde faatt meg selv innlagt paa "nybaktmammasenteret" her i vaar egen leilighet! Og det er det beste jeg har gjort hittils:)
Reglene her er at ingen nybakt mamma faar staa opp foer klokken 10:00! Og den regelen klarte jeg aa foelge!!
Deretter var det herlig frokostbuffé for alle mammaer; jordbaer, skiver med serranoskinke og stinkende oster, varm sjokolade etc, etc! Og det var ogsaa anledning til aa faa pjattet litt med de andre fiktive mammaene paa senteret:) Saa mens alle mammaer koste seg med herlig frokost, stakk servitoerene av med babyene og vugget dem i soevn til herlig, avslappende loungemusikk! Hvilken luksus!
Deretter var senterets spaavdeling aapent for alle som skulle oenske:) Jeg stod foerst i koen og valgte hoytrykksdusj (det er sabla bra trykk i dusjen vaar!) med naturlige salter!! (som dere vet er vannet ganske hardt her og inneholder mye kalsium...).
Jeg har bestemt meg for aa bli noen dager til og dessuten kjoepe aarskort, slik at jeg kan komme tilbake naar enn jeg skulle behoeve litt avlastning:)

2 friske og raske!

Nybadet mor og soenn! Naa er i klare til aa moete dagen. Skal ut og handle inn ingredienser til dagens wok!! Adrià ligger saa ornoyd i wrap'en og kommer sikkert til aa sovne straks. Kanskje det er effekten av badet som setter inn ogsaa?
Mitt lille gull:) Han er helt fantastisk saaklart!!

søndag 29. mars 2009

Tvangshvile...

Det er naa 16 dager siden Adrià ble foedt og jeg har jo kjent meg som supermama! Saa masse energi til tross for vaakenetter og amming og et barn til i tillegg! Jeg har vaert hoy paa hormoner og svevd paa en energiboelge...helt til i dag...! Naa er jeg KNOCKED-OUT!
Foeler meg som en oppvridd oppvaskklut og duger ikke til mye, spesielt ikke som hyggelig samtalepartner...! Blaeh:( Ei heller som noen supermama... Har vaert mye nei, ikke gjoer det, vaer forsiktig, pass paa, ikke sann, gjoer heller sann, kan ikke du gjoere, SALVA (ropt med hoy stemme), bla,bla,bla.
Saa, naa har jeg selv soerget for aa faa meg "innlagt" (!) paa vaart eget "nybaktmammasenter" i leiligheten vaar og skal altsaa tvinge meg selv til HVILE!!! Det er ikke lett kan jeg si dere, det er jo saa mye som skulle vaert gjort og jeg blir nervoes og rastloes bare av aa tenke tanken.

Men jeg har innsett hvor problemet mitt ligger; jeg er som et lite barn: du vet, naar de blir troette saa bare "speeder" de opp tempoet ennaa mer helt til de kollapser. Jeg er SAANN!
Jeg har aldri vasket saa mye hus, klaer, bakt boller, muffins, gaatt paa tur, hentet to barn i barnehagen, truffet folk, hatt masse folk hjemme hos oss, vaert engelsklaerer, handlet, vaert paa utflukter etc, etc som etter at Adrià ble foedt. Jeg har drevet hasard med meg selv, men jeg lover deg (spesielt deg mamma som alltid sier at jeg skal vaere mer lat) at naa skal det bli andre boller. Naa skal det nemlig innfoeres tvangshvile hver dag. Salva er kjempeflink til aa vaere litt lat (hehe, typisk menn, de har lett for det, ikke sant?). Han er naa utnevnt til aa vaere min personlige hvile-coach!!
Saa faar vi se om humoeret stiger og ringene under oynene er til aa faa bukt med ganske snart.

lørdag 28. mars 2009

Vintage!

Hvilken sinnsykt fin vintage-kjole! Den skulle jeg gjerne bydd paa om jeg bare kunne E-bay litt bedre... Har ikke rukket aa ta maal av meg selv ennaa, noe som er essensielt om man skal handle paa nettet...!
Men jeg er GLAD jeg oppdaget hvor utrolig mange kule ting som er til salgs paa denne E-bay'en!!

Om en liten prins!

Vi har en ny prins i huset og det merkes;

Da jeg endelig setter meg ned for aa spise middag i fred og ro vil han plutselig ogsaa spise... og han maa jo saaklart faa mat foerst, som jo er en riktig prins...!

Da jeg er stuptroett og vil legge meg for kveld vil han ha sin andre runde med melk foer jeg engang faar tenkt tanken paa aa pussse tennene...

Da jeg vil sette meg ned 2 sekunder og blogge litt skriker han til i vuggen ved siden av meg fordi han har spyttet ut smukken og vil ha den tilbake MED ÉN GANG!!! Og en liten prins er jo vant til aa faa viljen sin saa jeg gjoer som best jeg kan og putter inn smukken i lynfart.

Da han ligger der helt stille uten aa lage den minste lyd, tar jeg meg selv i aa titte paa han av ren beundring... for saann er det aa ha en liten prins i huset; de tar ens oppmerksomhet selv naar de ikke ber om den:)

fredag 27. mars 2009

Et lite hus i vaart hus!

Et lite polkdotthus med polkadottdoer:) Her bor Marcus og vi bare haaper aa bli invitert paa en liten kopp te en dag!
Men gardinene er ikke til aa klatre i Marcus...!

Noen vaakne oyeblikk!!

Mammas varme gode finger er trygg aa holde i!


I bestefars favn fant han roen!


torsdag 26. mars 2009

Litt babbel!

Jeg har vaert sosial i dag med Isabel, vi hadde vaar ukentlige "catalan walk-and-talk" + kaffe! Koselig! Og jeg fikk nok en gang fortalt om foedselen som for meg var en fantastisk opplevelse:)
Soete Isabel hadde tenkt paa meg og hadde med seg en eske med Ferrero Rocher! Hmm, det virker som alle her har faatt med seg at jeg er en sjokoladeelsker, hehe! Men det drypper litt paa dem selv ogsaa, for det meste spares til sosiale samlinger da vi faar sjansen aa dele med oss av godsakene. Jeg skulle ARLDI ha samvittighet til aa hive i meg de mengder med sjokolade som naa for oyeblikket lagres i kjoekkenskapet!

Etter treffen med Isabel ringte en norsk dame som jeg traff i fjor som bor i Girona. Hun var nettopp i Banyoles, og det viste seg at hun satt paa kafeen her paa hjoernet. Saa da loep jeg ned med Adrià paa armen og tok en kaffe med henne og mannen hennes ogsaa! Og saa ble hele familien invitert til lunch hos dem paa loerdag:) Og kjaere Torgunn skal diske opp med bloetkake:) De har hester saa det blir sikkert moro for Marcus aa henge ut der hos dem!
Naa venter lunch her hoss oss; arros pilaf (marrokans risrett), blekksprut og jordbaer/kiwi/banansmoothi til dessert! Yummie:)

onsdag 25. mars 2009

Slaget er tapt...

Saa er det bare aa innse at det som vi trodde skulle bli sommerens happening for vaar del, nemlig U2's aapningskonsert i Barcelona i juni er en saga blott... Alle 90,000 billetter (!) utsolgt paa 54 minutter i dag! Ny rekord hva gjelder raskt billettsalg for noen rock/popkonsert EVER!!!
Og hva har vel smaabarnsforeldre aa stille opp med her naar du sikkert maa sove i sovepose paa gaten flere dager paa rad for aa faa tak i billett...!
De skulle hatt en smaabarnsforeldrekvote til slike konserter syns jeg! Ogsaa med tanke paa at det faktisk er utrolig viktig at foreldre kommer seg ut og gjoer noe moro sammen innimellom alle bleieskift og vaakenetter!
Puh, jeg er SIKKER paa at jeg holdt paa aa skifte baesjebleie da den siste billetten ble solgt!!
Og BONO da som jo er en mann etter min smak...! Jaja, man kan jo ikke faa alt man oensker seg her i verden...

Chocoboy!


Da har vi hatt chocolatada hos svigers ettersom min svogers mor ogsaa er paa besoek fra Madrid og kunne faa treffe Adrià for foerste gang! Det ble en slags feiring kan man si og mye godt aaa spise og drikke! Varm sjokolade gaar alltids ned, baade hos foreldre og barn og lykken lyste i alles oyne! Saerlig én var ivrig og drakk til han hadde sjokolade i baade haar og oyenbryn...! Slik skal det drikkes Marcus!

En engel sover paa mitt bryst!

I wrap'en igjen! I dag har vi vaert ute paa markedet en tur! Bare tittet, ikke kjoept noe. Salva var ute og handlet i morges og kom hjem med en STOR eske jordbaer!! Saa det blir kos i ettermiddag!
I natt var Adrià vaaken masse... Han spiste 3 ganger mellom 24-04..., deretter vaaken i 1 time fra 05;30-06:30..., og paa'n igjen rett foer 08:00...Litt av en natteravn denne karen! Saa jeg har litt saann sleepy-face i dag kan man si! Men det er fantastisk saa godt de hjelper til disse hormonene! Klarer meg egentlig veldig fint. Solen skinner og jeg kjenner meg lykkelig!

tirsdag 24. mars 2009

Det ble en RAMME!!


Saa, da er den blaa rammen ferdig til aa henges paa veggen:) Jeg ble veldig fornoyd og det beste med alt er at den var HELT GRATIS!!! En gammel skoeske og litt vannmaling jeg hadde liggende forvandlet denne skoesken til en kul ramme! Og bildet av Marcus er helt konge syns jeg:) Og saa matcher det liksom i fargene til rammen (viktig, viktig!!).
Blir kanskje flere av disse rammene fremover... men da maa jeg jo ut og kjoepe sko foerst!!!

Dagens picnic!

Hjemmelaget tortilla paa 1-2-3! Jeg har begynt aa faa dreisen paa denne retten naa og det gaar unna i svingene med chopping av poteter og loek! Til og med riktig mengde salt, ikke verst!
Kurven med det gode i!!


Saa ble det picnic i vaarsola likevel! Jeg traff Maibritt og dattern hennes og sammen koste vi oss i parken med hjemmelaget tortilla og broed, ulike poelser, juice og frukter og saaklart litt belgiske praliner til "dessert"!
Det var litt vind i dag, men varmt nok til aa vaere ute likevel:) Saa naa har ogsaa Adrià faatt sin dose med d-vitaminer! Det behoever en liten skrutt:)

Ny dag, nye muligheter!

Vaar natt var ganske saa slitsom... Adrià vaaknet typ 1000 ganger og vridde seg, graat litt, ville spise, ville ikke spise, opp aa bytte bleie etc... ! Men utrolig nok foeler jeg meg OK naa i morgentimene. Disse hormonene er utrolige og takket vaere dem kan jeg kanskje faa unna et par aerend her paa morgenen. Tenkte aa printe et par bilder og fikse de nye rammene jeg lagde i gaar...
Har spiste deilig frokost; melk og cereals og skive med tahine! Saa jeg er ladet med energi (!) og klar for dagen! Savner aa drikke kaffe da... kanksje tar jeg meg en liten kaffekopp i dag.
Da jeg ammet Marcus drakk jeg kaffe ofte og tenkte ikke paa at det kunne virke inn paa melkeproduksjonen, men her siden det er saa mye varmere er det viktigere aa tilfoere kroppen nok vaeske i form av vann, juice etc... Men en kopp i ny og ne kan vel ikke skade????
Ha en super dag alle sammen:)

mandag 23. mars 2009

Dagens outfit!

Dagens outfit er bolero fra H&M som jeg kuppet for 5 euro paa salget!!! I like!
Litt kjoelig inne hos oss i dag, men ute skinner solen og snart stikker vi ut, venter bare paa at A skal spise seg ferdig... har en arm rundt han og den andre paa keybordet!

Kreativ ammehjerne!



Denne lille kassen kom sammen med et instrument Marcus fikk i gave da Adrià ble foedt! Og i dag tenkte jeg aa gi denne kassen nytt liv! Enn saa lenge har den bare blitt rosa, men tanken er at den enten skal ha funksjon som noekkelholder med smaa kroker paa eller en ramme! Dagen vil vise hva den ender opp som! Jeg er selv nyskjerrig paa hvordan/hvor den kommer til aa ende opp!

Her fant jeg et par skoesker som jeg ogsaa gav et stroek maling! Mine favvofarger om dagen er nettopp turkis/blaa og rosa! Tenkte kanskje at disse kunne funke som rammer paa Marcus sitt rom, men hvem vet? Kanskje kommer jeg paa noe annet luddig i loepet av dagen? Ellers tas forslag imot med TAKK!

søndag 22. mars 2009

Jeg hjerte phalaenopsis!

Denne nydelige orkideen fikk vi av Salvas foreldre da Adrià ble foedt:) Naa bor den i gangen vaar og lyser opp tilvaerelsen! DEG skal vi ta godt vare paa slik at du varer lenge, kjaere orkideen vaar!

Et slags matinnlegg!

I dag dro vi til riu Fluvia paa utflukt! Det var VARMT og jeg var litt skeptisk til hvordan lille Adrià egentlig hadde det inni sjalet... ! Maatte hele tiden dra litt tekstil over ansiktet hans da solen var saa sterk. Ville jo ikke at smaatten skulle bli solbrent eller dehydrert. Uff, det er det som er litt vanskelig her, nemlig at det blir saa varmt og man maa jo vaere saa varsom med smaaunger i solen!

Det var saa fint her! Og Marcus koste seg med aa leite tunge steiner som han kunne kaste i elven! Det er blant favoritthobbyene hans naar vi er utendoers og i naerheten av vann. Ellers digger han aa stikke foettene (med sko paa) i vannet, men det er ikke VI saa begeistret for da...!

Etter utflukten bar det til svigers paa fast soendagsmiddag! Paella:) Det er mesterkokk svigerfar som staar for den og han lager den saa god saa god! I dag inneholdt paellaen baade fugl, kanin og svin:) Og groennsaken var artisjokker som vanlig; SNADDER!!
Svigermor stod for fast soendagsdessert: Crema Catalana (som Marcus og jeg ELSKER!)

Svigerfar hadde forresten vaert ute i morges og plukket asparges! Kom hjem med dette herlige knippet ville asparges!

Et noe rustikt kjoekken! Svigerforeldrene mine bor i en leilighet fra 1920. Og kjoekkenet har design var 70-tallet, retro med andre ord. Og noen gamle kaseroller holder fortsatt koken...! Tekannen til venstre brukes til aa koke marokkansk peppermyntete!


Alle spanske hjem med respekt for seg selv har en god chorizo hengende paa kjoekkenet! Her henger en god en fra Leon, en type litt mer pikant enn den vanlige!

Ettersom dette begynner aa ligne mer og mer paa et innlegg om mat, tar jeg likesaagodt med dagens mellommaaltid...! Vi fikk alle vennene vaare over til oss i ettermiddag og de var saa soete aa diske opp med dette: riskaker med tahine (sesampasta som blant annet brukes til aa lage hummus) og litt honning og bananer paa toppen! Et utrolig godt og sunt alternativ:)
Takk snille venner som kom og tok dere av oss litt i dag!

lørdag 21. mars 2009

Spraybaesj og andre herligheter!

Det er ikke bare, bare dette smaabarnslivet... Aldri har jeg vasket saa mye som jeg har gjort disse dagene etter at vi kom hjem fra sykehuset med Adrià! Saa mange "ulykker" vi har hatt med bleielekkasjer og tissing og baesjing uten at den nye bleien var kommet paa plass...!
Tidligere i dag da jeg og Marcus skulle bytte bleien paa Adrià og han laa uten bleie 2 sekunder skjedde det umulige; spraybaesj rett i trynet! Hjelp, baesjen rant ikke bare ut liksom, men stod rett ut i luften og traff baade meg og Marcus paa klaerne og i ansiktet...! Djeeeeez...! Vi holdt jo paa aa le oss i hjel begge to for dette var jo bare urkomisk! Og hovedpersonen laa der som en liten engel og fattet jo ikke baeret saaklart!
Jeg husker godt jeg leste i boken "Heia Mamma" at det verste som hadde skjedd for den ene forfatteren av boken var at hun tok feil av det hun trodde var peanutsmoer paa haanden og slikket i seg, faktisk var rester av baesj fra den siste bleien til babyen...aesj!!!! Uffda, det var dog den eneste gang hun hadde angret paa at hun fikk barn...!

Naa er Salva og Marcus ute en tur mens jeg og Adrià er hjemme og sloever! Det er DIGG og jeg behoevde virkelig en pause naa. Det er ganske intenst med 2 smaa hjemme da det er helg. Marcus krever sitt og vil ha oppmerksomhet samtidig som han henger mye rundt lillebror og vil vaere god! Men det maa jo passes paa hele tiden og jeg syns jeg sier "forsiktig" til Marcus hele tiden.

Tror vi slaar til med pizza i kveld, har paa feelingen at vi ikke orker de store strabasene paa kjoekkenet i kveld, nei! Og naa kom jeg paa at vi har Estrella i kjoeleskapet etter en fest vi hadde for leeenge siden! Kanskje det blir en aldri saa liten oel til pizzaen da?!
Ferrero Rocher-sjokoladen lurer i kjoekkenskapet, kanskje er loerdagskveld en god nok grunn i seg til aa unne seg en godbit?! Ammer jo som en gal og ammekulen er snart borte, bare en uke etter foedselen. Og dersom jeg skal klare aa produsere bra med melk er det jo viktig at jeg spiser rikelig naa, eller hur??!!

The Salvador Wangen's!

En liten troett helt paa kafé med mamma, pappa og storebror her i formiddag! Vi var paa Banyoles beste beliggende utendoerskafé, nemlig i vannkanten til innsjoen:) Her brasket vi oss med Patatas Bravas og BitterKas! Et tips til alle som reiser til Catalunya; Patatas Bravas er et MUST!! Digge poteter i baater stekt med skallet paa, og som dyppes i herlig litt pikant tomatdipp!
En glad gutt i parken! Solen skinner og det er all grunn i verden til aa vaere fornoyd! Poplene er fulle av groenne blader og i solsteken var det varmt og nesten behov for solkrem:) Maa ut og handle ny snart...! Marcus har arvet herlige bodyer fra en hollandsk venn vi har her i Banyoles! Merket er HEMA og er vel som H&M bare fra Holland:) Jeg syns designen var saa fin med ugle og rever!
Og Adriàs nye leksak ble meget populaer hos Marcus! Den ble kastet opp i luften og rundt omkring saa det blir rett i maskinen med den! Vil jo ikke at lillegull skal gnage paa skitten teddy...
Her er jeg i verdens smarteste oppfinnelse; MobyWrap'en! Den er genial til aa baere baby i og man har armene frie! Og Adrià sover som en stein naar han blir baaret i den:)
Bildet er fra i morges; mine 3 helter som perler paa en snor! Hjelp, saa stor Marcus har blitt... Tiden gaar virkelig fort og det gjelder aa ta vare paa alle oyeblikk saa best man kan mens de er saa smaa... Foer man vet ordet av det skal de ut og drikke oel med kompisene!

Jeg har faatt utmerkelse!

Hurra! Jeg ble saa glad da jeg saa foreldremanualen hadde gitt meg en utmerkelse for fin mammablogg! Tusen takk skal dere ha:) Dere har en fantastisk blogg selv som jeg er innom hver eneste dag!

torsdag 19. mars 2009

MobyWrap! Vaar nye gode venn!


I dag har vi vaert ute i DET fine vaeret og vi brukte MobyWrapen for foerste gang! Jeg kan si at Adrià sov hele stunden vi var ute saa dette kommer vi til aa gjenta:) Det saa skikkelig digg ut aa ligge i sjalet ettersom hans stilling minner om hvordan han laa i magen, skikkelig sammenkroepet! Og bare hodet stakk saann halvveis ut! Og for meg var det herlig med 2 frie armer til aa baere poser eller bare ha armene godt plantet rundt lille skatten! Det var frihet det! Saa er det jo en annen sak at det er litt mer bal om man plutselig maa amme eller skifte bleie. Men om man timer det er det jo ingen sak! I dag fikk Adrià mat foer og etter og var kjempefornoyd med det:) Vi var saa fornoyd da vi kom tilbake til pappan at naa vil Salva proeve wrap'en naar vi skal over til lunch hos hans foreldre om ikke lenge! Blir kos for Adrià aa vaere litt med pappa. Blir jo mye mamma om dagen.
Fant litt info om hvorfor det er saa godt for barn aa bli baaret i sjal. Infoen er paa engelsk da, men det byr vel ikke paa store problemer?!

(Brad Pitt med lille dattern i MobyWrap)




CARRIED BABIES...
  • Cry Less! (43% less overall and 54% less during the evening hours)1
  • Are Healthier! (gain weight faster, have better motor skills, coordination, increased muscle tone, and sense of balance)2
  • Get a better view of the world! (babies pushed in strollers or lugged around in car seats only get to see the adult world at knee-level)
  • Become Independent Faster! (making them more confident and less clingy)3
  • Sleep Better! (they fall asleep quicker and sleep for longer periods of time)
  • Learn More! (not overstimulated, but calm and alert, observing the world around them)
  • And are just plain Happier!

onsdag 18. mars 2009

Ikke akkurat ViggoVenneloes!

De siste dagene har jeg virkelig foelt meg i vinden! ALLE skal snakke med den nybakte moren og det er knapt fred aa faa naar man naermer seg barnehagen:) Alle moedre og fedre som jeg har sittet sammen med og ventet paa at barna vaare skulle legge fra seg lekene og endelig foelge med hjem, som jeg har smilt hoeflig til og sagt hei og hadet, kommer naa og spoer og graver hvordan alt gikk til med foedsel, hvordan Marcus takler overgangen til aa bli storebror og diverse annet. Noen tar det hele litt lenger og vil gjerne vite hvdor jeg kommer fra, hva fikk meg hit, om ikke jeg savner Norge og familien, om det er sant at vi tjener saa mye som vi gjoer i Norge og om at de droemmer om aa kunne reise og besoke fjordene:). Ja, det har blitt MYE prat de siste dagene, men jeg syns det er kjekt jeg da. Har liksom savnet litt den der kontakten med andre foreldre... Men naa virker det aa ha loesnet litt! Skulle bare et barn til!
Og saa er det jo alle bekjente som jeg har rundt omkring i Banyoles! I gaar moette jeg en dame paa gaten med sin soenn som ivrig satte igang og prate da hun saa meg med vognen. Tittet oppi vognen og sa oj, saa skjoenn etc! Og jeg husket jo ikke engang henne igjen... Maatte spoerre og fikk til svar at vi moettes da paa "tuppersexen" forrige uke!! Hehe:) (jeg fortalte aldri om det her paa bloggen, nei! Moro opplevelse!). Og saa en annen soet dame jeg traff forrige sommer som jeg har litt saann hei og hadet relasjon med; traff henne for et par dager siden og hun ville ogsaa gratulere saa mye! Men jeg behoevde da ikke fortelle om foedselen for den visste hun allerede alt om ettersom hun er venninne med jordmoren som tok imot Adrià! Snakker meg om!
Noen ganger syns jeg Banyoles er et litt for lite sted paa jord:)

Et gyldent oyeblikk!


I morges! En liten Adrià som koser seg i slumreteppet bestemor har strikket i garn fra Noestebarn. Herlig myk ubehandlet ull.

I natt har alt gaatt litt bedre. Mange runder med mating, men jeg laa og ammet og vi sovnet ved siden av hverandre i sengen vaar etter hver runde.
Salva sov paa gjesterommet stakkar, men av og til maa man ta slike valg da man tross alt skal ha energi til dagen derpaa.

Da vi stod opp oppdaget jeg en babybaesjeflekk paa lakenet vaart og de som har babyer vet at slike flekker ikke gaar lett vekk... Saa naa gaar vaskemaskinen for fullt + at jeg har pyjamaser og bodyer til koking paa komfyre ettersom vaskemaskinen vaar ikke tar bort flekkene 100%... Saa de som tror at nybakte moedre bare ligger og sover naar babyen sover maa tro om igjen...!

tirsdag 17. mars 2009

Noen fristelser!



Ville bare si at her har vi 22 grader i dag og det er skikkelig sommerfeeling:) Jeg har vaert paa tur med Adrià til butikken og der handlet vi mat som var "forbudt" for meg i de 9 mnd som jeg var gravid! Deriblant serranoskinke og llonganissa (en annen type krydret toerket poelse fra omraadet). Og naa droemmer jeg ogsaa om sushi og et glass vin! Naar skal det bli skal tro?









Handlet ogsaa inn aarets foerste korg med jodbaer som vi hadde til dessert i dag! LOVELY! Det smaker saa sommer og jeg lengter etter aa henge ved bassenget i hagen her eller innsjoen og ta forfriskende bad! Vel aa merke etter at jeg har faatt bukt med "ammekulen". Hadde ikke vaert moro om det var hoysommer naa akkurat med den kulen jeg har paa magen...!

Oh, what a night!

Her har mamma og Adrià hatt saa og si vaakenatt og vi er to slitne natteravner som sloever i sofaen naa... Det ble mange runder med amming og bleiebytte ettersom lillegutt er saa glad i pupp. Ikke alltid at han spiser saa masse, men bruker den som selskap liksom... Og det er jo litt slitsomt for meg. Etter et par minutter dupper han av, jeg legger han tilbake i sengen sin, saa gaar det noen minutter og han vil spise igjen... Halleluja!
Saa i gaar kokte vi et par smukker for han for aa sjekke om kanksje dette kunne hjelpe. Det hjelp ikke i gaar, men derimot naa ligger han og suger paa smukken for harde livet:) Men den detter jo stadig vekk ut da, saa jeg maa jo bort og dytte den i paa nytt hele tiden, men gjoer heller det enn aa sette meg ned og amme 3 ganger i halvtimen...!
Salva stod opp med Marcus i morges og de var saa stille og rolige saa jeg hoerte dem knapt. Uten aa si hadet (...) dro de til barnehagen og lot oss hvile videre i fred. Det vil si akkurat i det de lukket doeren begynte den ene naboen aa spille piano og den andre aa borre i veggen... Saa saa mye hvile ble det da ikke! Men uansett foeler jeg meg mye bedre naa etter at jeg har staatt opp og hatt meg en dusj.
I natt hadde jeg mye verker og vondt baade i rygg og mage. Etterverkene etter foedselen kommer ikke bare naar jeg ammer, men litt hele tiden foeles det som. De sier at etterverkene er verre og kommer oftere etter 2. foedsel og det kan jeg si meg enig i... Men uansett; etter en foedsel er jo ikke disse smertene noe aa klage over akkurat;)

I dag blir det rolig dag for vaar del. Skal til pediater i ettermiddag og ta en test av Adrià som vi ikke fikk tatt paa sykehuset ettersom vi dro hjem litt tidlig. Saa naa er det HVILE som gjelder!

Ha en fin dag alle sammen!

mandag 16. mars 2009

Dagen vaar i dag!


Sjokoladegaven vi fikk av Emma og Marc som vi saaklart klarte aa glemme igjen paa sykehuset i gaar...! Hvordan er det mulig naar man er sjokoladeelsker som meg??! Men mulig ammetaaken allerede hadde satt inn paa det tidspunktet?! Litt merkelig var det at sjokoladeplaten vi begge hadde sett oss ut med kirsebaersmak var borte...! Hmm, tipper det ble for fristende for sykepleierne, ja!
Ble bare en liten smak av hver ting. Noen sier jo at sjokolade kan gi kolikksmerter?
Forresten tenkte vi lage en rett med brokkoli naa til kvelds... Hmm, tror jeg tar sjansen paa at det gaar bra for Adrià... Er jo bare en maate aa finne ut av det paa.

Jeg blir saa glad over aa se hvor kjaerlig Marcus er med Adrià! Det er fantastisk og jeg tror mye av takken ligger i at vi forberedte ham saa godt paa at han skulle faa en lillebror:) Det foerste han gjorde i morges var aa loepe til vaar seng og sjekke at lillebror hadde det bra! Slikt kan man jo smelte av:)








En troettis i sofaen her i kveld!
Adrià er en liten gourmand naar det kommer til spisingen... Marcus var rask og effektiv i ammingen og sov godt etterpaa, mens denne karen smaker litt, deretter hviler litt, for saa aa vaakne til snart igjen og ville ha mer... Litt slitsomt for mor, men men!







Selv om Marcus er kjempeglad i lillebror er det uansett ingen tvil om hvem som er kongen i huset!
Her med tamburinen som krone!
En gave fra Albert, thanx!

Adrians foedsel og foerste dag i bilder!

Click to play this Smilebox slideshow:
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Make a Smilebox slideshow

søndag 15. mars 2009

ENDELIG!!



Jeg er ENDELIG 2 barnsmamma!!!! Soeteste Adrià kom til verden paa selveste fredag den 13! 1 dag foer beregnet termin:)
Alt gikk kjempefint og vi hadde en helt naturlig foedsel...! Himmel og hav, det er litt av en jobb vaare kropper gjoer! Baade jeg og Salva var saa stolte over vaar prestasjon og denne gangen hadde vi skikkelig "teamwork"!
Lille "store" Adrià var ingen liten lillebror med sine 4,050 kg og 53 cm! Vi kaller ham sumobrytern for oyeblikket for han har gode runde kinn og er en storeter! Vil ha pupp dagen lang men har latt oss sove bra paa nettene til naa! Bare 1 ammerunde i natt:)
Har akkurat kommet hjem fra sykehuset naa, hadde bloggabstinens og dessuten stor lyst aa komme hjem og begynne vaart vanlige liv igjen! Har jo savnet storebror Marcus MASSE disse dagene! Han var innom i gaar med besteforeldre og smilte og var kjempesnill og god storebror til Adrià. Legger ut mer bilder senere naar jeg faar anledning.
Skal til svigers paa lunch i dag!
Solen skinner og vi har det varmt og fint her i Banyoles. De sier at Adrià ble foedt paa aarets aller foerste skikkelige vaardag! Det liker jeg aa tro:)

torsdag 12. mars 2009

Herlige smil!



Kveldsstellet innebaerer naa at Marcus skal laere seg aa kle av seg, og det er jo saaklart ingen selvfoelge er saa enkelt med pologenser med stram hals..! Men han tok oppgaven med et stort smil og en latterkule, og saa litt ut som en sjeik i det oyeblikket pologensern liksom satt fast paa det bredeste omraadet rundt hodet! Den gikk av til slutt da etter mye latter!
Naa sitter han her i favorittpyjamasen fra H&M med dyrefigurer paa og ser paa "Cars". Jeg har gjort det litt lettvint for meg selv i kveld kan man si. Men en hoygravid mamma har jo sine begrensninger, saa jeg troester meg med at det vanligvis ikke er slik. Skal lage litt kvelds til skatten naa og saa blir det i seng rundt 20:30 for hans del:)
I morgen har jeg ny time paa en klinikk i Girona. Da skal det sjekkes om jeg har rier med et apparat... ! Heldigvis kommer svigerfar over til oss allerede kl 08 og tar seg av Marcus slik at jeg og Salva kan reise sammen til Girona. Hadde ikke vaert saa kult om riene hadde startet i bilen om jeg skulle reist alene... Paa motorvei med rier. Hoeres ikke ut som noe droemmescenario akkurat:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails