søndag 13. oktober 2013

Har dere i Norge hört om CES? Community Exchange System.

Jeg har begynt aa interessere meg for noe som heter CES; community exchange system.
Det er et system basert paa tjenester vi tilbyr og kan motta uten at vi bruker penger. Det er altsaa et system som er med aa stötte oppunder en baerekraftig utvikling, et system og tenk hvor vi ikke handler med penger, men med "poeng".
Dette er i ferd med aa vokse seg större i Spania ettersom mange har gaatt paa trynet pga bankenes elendige haandtering av penger og de er fed-up av alt som har med banker aa gjöre. Banken er den store skurken i denne krisen som rammer saa mange her.

Har dere hört om dette systemet ? Jeg saa at de har en gruppe paa Aas, en slags "byttering", men det er nok lite utbredt i Norge enn saa lenge.
Bortsett fra at man avverger innblanding fra banker, saa er det en maate aa virkelig tenke over hva man behöver. Ettersom man ikke higer etter penger i dette systemet (man faar ingen renter paa "poengene") har det ingenting for seg aa ha masse poeng staaende paa kontoen. Poengene kommer og gaar og du faar tilbake i lik mengde som du yter... Var dette litt forstaaelig.???

Uansett, jeg liker litt alternativ tenking og jeg syns det er viktig at vi viser barna hva som er en baerekraftig utvikling. At man ikke blir lykkelig av penger, men at det er viktigere med fellesskap med andre mennesker og at vi kan laere mye av hverandre. CES har ogsaa dette som maal; nemlig aa bygge fellesskap. Det er maate aa sikre at man ikke skal bli overlatt til seg selv, föle seg ensom og unytting. ALLE kan bidre med noe, og dersom du bidrar faar du noe igjen.

Hva syns dere om slik tenkning og kunne du tenkt deg aa leve et liv med mindre fysiske penger, og mer bytting av tjenester????

Hadde vaert veldig moro aa höre hva dere tenker omkring dette!!

3 kommentarer:

siddisisalou sa...

Ønsker deg og den skjønne familien din en riktig god jul og alt godt for det nye året. Er ikke sœrlig flittig selv på bloggen min, og savner deg her i cyberspace.
Håper dere har det bare godt alle sammen, men sikkert travelt med 3 små og ny business…...

Mohamed Abdellatif sa...

النمل الأبيض يعرَّف النمل الأبيض بكونه مجموعة من الحشرات آكلة السليولوز ة، كما ويشار إليه باسم "النمل الأبيض" كونه لا ينتسب إلى فصيلة النمل العادي، بصرف النظر عن أن نظامه الاجتماعي يتماثل مع الإطار المخصص بالنمل والنحل، ويرى العلماء أنّ صنف النمل الأبيض أكثر قربا إلى فئة الصراصير زيادة عن النمل العادي، ولذا يتم تصنيف النمل الأبيض إلى أسرة شبكيات الأجنحة
شركة مكافحة النمل الابيض ببريدة

شركة مكافحة النمل الابيض بحائل

شركة مكافحة النمل الابيض بالقصيم

ghada sa...


اسعار نقل عفش بينبع
البحث عن شركات نقل العفش بينبع
شركات نقل العفش بخميس مشيط
كيفية نقل العفش بخميس مشيط
اسعار نقل عفش بخميس مشيط

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails