tirsdag 24. mai 2011

Mulig aa leve av en lönn?

Jada. Naa har vi levd av en lönn i noen maaneder. Jeg er the breadwinner og staar for alt som skal betales av husleie, mat, barnehage, utstyrsinnkjöp, mobilregninger etc.
Og jeg har ingen direktörlönn akkurat. Men det funker.
Vi overlever.
Takket vaere sunn fornuft og sunne vaner skulle jeg si.
Vi liker aa bruke tid ute. Vi kler oss og kommer oss ut saa og si i all slags vaer. Vi betaler svaert sjelden for dyre aktiviteter som kino, akvariet, badeland etc. Det faar vaere til helt spesielle anledninger. Mange fine aktiviteter koster ikke en krone.

Ellers; vi handler litt paa second hand butikker. Eller med andre ord; Fretex. For det fins flust av de butikkene som gjör big business av second hand. Der gaar ikke jeg.
I dag har jeg kjöpt meg ny jakke paa ovennevnte sted. Den er kanskje ikke siste skrik, men sitter som et skudd og gjör nok nytten i vaar og höst; 20 NOK.

En gang i ny og ne drar Salva en storfisk opp av fjorden og da utnytter vi den til fulle!
Jeg har nettopp kokt buljong av den og saa laget fiskesuppe som vi skal nyte i morgen.

Men den kanskje viktigste grunnen for at vi klarer oss med lite penger er at vi ikke har bil.
Fy sören saa dyrt det er.
Vi har maanedskort paa buss og baat vi. 660 kroner for hver av oss og da reiser ungene gratis med oss.
Ellers bruker vi beina mye og handler gjör vi nesten hver dag. Paa Kiwi. Det er naerbutikken vaar. Ellers er jeg innom Rema av og til og slaar til paa noen tilbud der.
Huset er aldri for varmt, et pledd over seg eller en ekstra genser naar det er litt kjölig sparer baade penger og miljöet.
Ringing foregaar stort sett over SKYPE saaklart.
Utrolig mye kan kjöpes billig paa finn.no eller overtas fra venner som er ferdig med det.

Uten denne livsstilen og innstillingen tror jeg det hadde vaert utrolig vanskelig for oss aa kunne komme til Norge. Og det hadde nok vaert umulig aa vaere saa mye hjemme med barn.
For oss har dette vaert viktig.
Penger, hus og bil kan vi alltids faa. Det er det minste problemet. Men tiden med ungene kommer ALDRI tilbake.
Vi er saa glade, saa glade for at vi har gjort det slik.10 kommentarer:

Anonym sa...

stor klem fra meg i Spania;-)

Familien sa...

Jeg kjenner meg veldig igjen i det du skriver. Det er utrolig hvor mye penger man kan spare i hverdagen bare ved enkle grep...Ikke bare penger, men spare miløet også litt, som du jo er inne på. -Og tiden med barna får en aldri igjen!

Fin blogg!

Eivor sa...

En veldig fin innstilling til livet, og som du sier - tiden med ungene får dere aldri igjen - og de materielle godene kommer nok en vakker dag. Jeg har også et veldig avslappet forhold til ting - og like godt å kunne klare meg med minst mulig. Kjekt å høre at dere trives og føler det var riktig å ta det store skrittet å flytte til Norge.

mona sa...

Jeg er imponert over hvor flinke dere er, og jeg synes at dere har en fantastisk holdning til livet!!
Vi prøver også å leve litt sparsommelig - jeg handler mye på finn.no, handler lite nye klær til meg selv og de fleste klærne til Daniel på salg. Men vi kunne nok absolutt blitt flinkere på flere andre punkter..

Snosen sa...

Så inspirerende å høre om, imponerende at dere får det til! Det er liksom opplest og vedtatt for tida at man trenger å jobbe fullt begge to og ha det veldig travelt.
Vi venter vårt første barn snart, så da blir det tid vs. penger-spørsmålet aktuelt i større grad enn det har vært til nå.

Inger-Lise sa...

Kjempe fin jakke! :)
Å jobbe redusert så vi kan la guttene være hjemme lengre før de begynner i barnehagen er det BESTE vi også noen sinne har gjort!! :) :)
KLEM

Mammarie sa...

Jeg kaster meg i støvet, som jeg har gjort før.
Vi klager ofte over hvor dårlig tid vi har fordi begge MÅ jobbe. Men dere beviser jo det man kanskje aner selv også. At man MÅ ikke. Syns dere er så flinke med ungene også. Kretative og engasjerte. You go girl!!

Pia sa...

Det er utrolig hva som går, ja. Man bruker liksom de pengene man har, uansett om det er lite eller mye. Nå er vi i gang med å bygge hus, og jeg må begynne å tjene penger. Og det er greit å begynne å jobbe igjen i august - jeg skal ikke jobbe fullt, og får en dag hjemme med vesla.
Tida med barn får man jo ikke igjen. Og skal man stresse livet av seg, eller bruke tid på masse annet, blir det kanskje litt for seint å skulle ta igjen dette seinere.

Yngvild sa...

kjempebra innlegg. Vi lever også på en mye lavere inntekt enn folk flest rundt oss, men savner lite. har alltid penger igjen på konto før neste lønning, mens andre klager på at de er blakke. Vi har ikke barn ennå, men når den tid kommer, skal ikke pengejaget ødelegge, man kan ha barn selv om de ikke har ALT, som det virker som barn trenger i dagens samfunn.. stå på!

Vigdis ♥ sa...

Dere har en imponerende innstilling, og det er beundringsverdig at dere får til så mye :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails