lørdag 22. september 2012

I vinmarkene!


I dag har vi gjort en saann finfin aktivitet som aa höste vindruer og laget vaar egen most.
Jeg er fremdeles litt susen etter et lite glass vin paa vingaarden kjenner jeg! Billig i drift denne 3barnsmoren her gitt;)

Vi dro til en vingaard i omraadet og fikk kjöre et saant lite tog ut til vinmarkene deres. Det var skikkelig discotog og vi kom ordentlig i stemning, hehe!
Saa var det bare aa gaa i gang med klippingen. Ene haanden UNDER drueklasen, mens man klipper med den andre. Sylskarpe sakser kan fort före til avklipte fingre om man ikke passer seg:)
Vi har alle kommet hjem med ikke mindre enn 10 fingre hver og godt er det.

Etter innhöstingen bar det tilbake til vingaarden med discotoget (!) hvor vi traakket paa druene barfot...Ja, opp i store stamper med oss og traakke til spruten stod oppetter leggene.
Herlige greier. Haaper ingen i gruppen vaar hadde fotsopp eller andre lugubre fotproblemer.

Etter at vi hadde traakket hull paa alle druene og det hadde blitt et blaatt basseng i stampen helte vi alt over i en presse for aa skille skall og steiner fra mosten. Og for aa faa med all vaesken videre.
Deretter ble det utdelt smakspröver og fordelt paa flasker til aa ta med seg hjem.
Saa utrolig godt det var altsaa:) Hvilken söt og god drikke!






Til slutt ble vi invitert til aa smake lokale produkter fra omraadet. Saa da ble det kveldsmat i form av pan tomata med forskjellige herlige pölsepaalegg, yogurter og syltetöy.
Boblevann og vin, og juice til barna.

Herlig opplegg og vi er saa fornöyd med dagen:)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hørtes ut som en heilt topp dag:-)

siddisisalou sa...

Det hørtes veldig kjekt ut - selv om det finnes mange vingårder i området har jeg ikke hørt om noen her som gjør det samme.

maritamt sa...

Høyres fantastisk ut! :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails