tirsdag 3. mai 2011

Tilvenning

I dag var det jeg som var med Marcus i barnehagen siden jeg hadde fri.
Han sa jo i gaar at han gjerne ville gaa alene i dag og det tok jeg som et meget godt tegn.
Uansett saa var jo jeg veldig nyskjerrig og som de fleste mödre vil man vel ha litt kontroll paa hva som skjer i ungenes omgivelse og ikke minst er det der de oppholder seg mesteparten av dagen.

Det ble en ca to timer lang ökt i dag. Bare lek inne ettersom de holder paa aa asfaltere rett utenfor avdelingen til M. De har naa holdt aapent i 6 uker, men dette var altsaa ikke ordnet ennaa. Saa da kunne ikke barna leke ute.
Det er en blandet avdeling med barn i alderen 2-5 aar. Marcus er en av de eldste da saaklart. Det er en barnehage med fokus paa friluft og fysisk aktivitet. Men har ogsaa andre satsingsomraader, men dette var ennaa litt uklart hva det skulle vaere...

De fölger ingen spesiell filosofi, men ettersom Marcus pedagogiske leder har jobbet i en Regina ett eller annet barnehage er hun godt kjent med den filosofien hvor alt skal vaere tilgjengelig for barn og alt skal vaere paa deres premisser. Og i Marcus barnehage har de altsaa valgt aa ikke la barna faa ha full kontroll, men heller tilby et par aktiviteter som f.eks plastilina eller tegning og saa faar barna velge fritt utifra önsker.
Ellers legger de mye vekt paa at hvert barn SELV skal faa rom til aa vaere seg selv og drive med det som opptar han/henne.
Noe saerlig vekt paa skriving, laering av tall forstod jeg at det IKKE var, men dersom et barn viser interesse for det skulle de absolutt stimulere til videre utvikling paa dette omraadet.

Jeg fikk virkelig inntrykk av at det var veldig FRITT i denne barnehagen.
Jeg er jo vant til det spanske systemet og der presterer jo barna mye veldig tidlig i form av ulike arbeid/prosjekt som bringes hjem. De jobbet med diverse kunstnere, studerte baade Miró og Matisse og gjorde selv egne malinger med disse kunstnerne som inspirasjon.
Paa noen tidspunkt sa Marcus at han skulle önske de lekte mer paa skolen hans i Spania...
Det ble vel kanksje vel mye som var planlagte og styrte aktiviteter...

Jeg er ikke helt sikker paa hva jeg föler egentlig, tiden vil vel vise...
Men jeg var ikke helt 100% overbevist i i dag.

Hmm, jaja. Jeg haaper bare at han finner noen venner der, noen som er lik han selv og liker aa leke paa den maaten som han gjör. Ellers er jo barn veldig tilpasningsdyktige da.
Det gaar seg vel til.

3 kommentarer:

ELIN sa...

Dette er nok en stor forandring for dere. Jeg er sikker på at det blir fint, og håper at han vil trives og du blir fornøyd med opplegget til barnehagen! Klemmer fra Elin

Mammarie sa...

Det viktigste er jo som du sier, at han finner noen gode lekekamerater. Men skjønner at dette er litt annerledes enn det dere er vant til. Jeg tror pedagogen mente Reggio Emilia (det kan du jo google:).

Mariann sa...

Grattis med barnehagegutt :)
Skjønner at dette er veldig annerledes for dere, men dere kommer sikkert fint inn i tralten etterhvert... Vi må jo tilvennes vi foreldre også. Håper dere blir fornøyde. NATTAKLEM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails