torsdag 4. august 2011

Det var en gang...

...
en gammel dame som bodde langt langt borte i et stort land som het Canada.
Damen bodde i sitt lille röde trehus med en liten grönnsakshage utenfor. Her bodde damen med sin hvite myke kjaelne faarehund Bingo som gav henne mye selskap og glede i den ellers noe triste landsbyen med de store skogene omkring.
Hennes naermeste naboer var ogsaa en gjeng vaskebjörner som til stadighet prövde aa bryte seg inn i söppelbötten hennes og en familie skunker som prompet og lagde en forferdelig stank i sykkelboden hennes.

Menneskene i landsbyen hennes var opptatt av aa kjöre bil, drikke, spise usunn mat og andre ukulturelle ting, mens hun selv var en veldig kult person med mange interesser og en pasjon for aa hjelpe de vanskeligstilte i samfunnet.
Dagene hennes startet alltid med en luftetur med Bingo. Deretter en varm kaffekopp og en bok i godstolen. Etter det kunne dagen begynne.

Hun var alltid paa jakt etter eventyr, hun hadde reist mange steder i verden og opplevd baade det ene og det andre. Paa deres ene eventyr forelsket hennes mann seg i en yngre kvinne og damen reiste alene hjem med de to barna.... Tilbake til Canada og en ny hverdag. Men damen var ikke av den bitre sorten. Opp og frem, med eller uten mann.

Mange aar senere ville hennes gamle far, skipsarkitekten, ta med sin datter paa en tur til det store utland; Norge.
Mens han var fornöyd med aa ta turistbussen og "hop on, hop off" hele dagene, samt spise kaker til frokost, lunch og middag paa byens parkbenker, ville damen ta seg opp i fjellheimen rundt Bergen i haap om aa treffe noen av byens troll. Den eneste hun fant som dukket opp bak en stein var en norsk "fjellgeit" som visstnok hadde fri fra baade jobb, mann og barn og gjerne ville ha selskap.
De gikk og gikk og gikk og gikk og har de ikke blitt spist av trollet gaar de vel der og prater ennaa.

Det er en berikelse aa prate med mennesker man aldri för har mött. Fordomsfritt og aerlig. Et slikt möte hadde jeg i dag. 4 timer til endes holdt vi hverandre selskap over Vidden.
Min tur ble overhodet ikke som planlagt. Men for en berikelse.
Flotte mennesker fins overalt. Og jeg har aldri vaert klar over HVOR like vi er canadiere.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails