tirsdag 8. februar 2011

Fy skam barnehagepolitikk

Ja, vil holder koken ennaa etter halvannen uke i Bergen.
For en utfordring aa bytte land og starte helt paa nytt med ALT.

Det som overrasker oss mest og ser ut til aa bli den stoerste utfordringen er barnehageplass til smaatrollene. Vi foeler oss lurt av alt snakket om full barnehagedekning....
ALLE jeg moeter har hatt problemer med aa faa plass og noen barn er allerede i deres 3. barnehage foer de er fylt 3 aar...

Vi vil gjerna at barna skal gaa i barnehage for aa laere seg skikkelig godt norsk naar vi er her. Aa gaa hjemme med Salva blir de ikke saa veldig mye bedre av;)

I morgen skal jeg ta typ 100 telefoner til alle barnehager i byen og sjekke om det fins én leding plass i det minste til Marcus. Saa kan A vaere hjemme med Salva litt eller kanskje gaa i en barnepark noen timer om dagen. Uansett, puslespill av typen 1000 biter.
SLik foeles det i dag.

Vi ville jo dette. Ha vaart norske eventyr. Med tanke paa aa turnere til Spania saann etterhvert.
Og det er jo ikke gjort i en haandvending aa etablere seg med jobb, hus, bil, barnehage etc.
Vi vet jo det godt.
Men det kom bare som en liten overraskelse dette med barnehagene.

Jaja, alt ordner seg vel. Og vi ler litt av oss selv her vi sitter med utfordringer til opp over oerene.
Men vi laerer masse og kjenner paa alle mulige foelelser.

Heldigvis hjelper barna oss aa le masse og leve i nuet.

Hola tothom.
Encara estem aqui... aguantant la fred i els reptes, que n'hi ha molts.
No es una broma canviar pais i tot el que implica...

La sorpresa mes gran es que van dir que hi ha places en les guarderies per TOTS ELS NENs... i es una BROMA!! haha, que divertit...NO. Sembla la repta mes gran.
Aixó vol dir que en Salva s`ha de dedicar de fer el super-papa en temps complert!
A veure si es tan difficil com sembla, o potser veurem un miracle.

Bueno, la vida no es tan dolent tanpoc. El temps canvia molt rapid i durant un dia tenim una mica de tot. Neu, pluja,
sol...
Estem buscant un lloc per viure nomes nosaltres 4. Hem de deixar el niu un dia.
I estem fent calculations si val la pena comprar un cotxe o deixar ho per fer servis el tren nou i també autocar. A mes a mes hi ha possibilitats de fer-se soci de un tipo de "cotxe-anell" que vol dir que tens accés de cotxes quan vulguis. Hi ha unas parades on hi ha els cotxes i pages per hora i per kilometre... A veure si es interessant.

Dema, trucare a 100 guarderies a preguntar si tenen només UNA plaça disponible.
Heu de creuar als dits per nosaltres.
Volem que aprengin norueg, per aixó es important que hi van...

Bueno... Els nens disfrutan molt a la guarderia oberta. Son els mes espavilats i els pobre nens noruegs nomes ells miran. Pero crec que estan contents també per donar una mica de moviment i acció...!




7 kommentarer:

Størstepia sa...

Usj da...
Ja, det skal ikke være lett..
Jeg måtte styre masse med kommunen og barnehagen nå jeg og, for å få inn den ufødte snuppa fra januar neste år. Siden man MÅ søke før 1. februar måtte jeg inn med søknad nå før hun var født..
Men, men. For meg tror jeg det ordnet seg... Får håpe det gjør det for dere også altså, for det er en kjempefordel for barna å gå i barnehagen, særlig pga språket!
Krysser fingrene for dere!!!

Stor lykke til klem fra størstepia

Anonym sa...

Ja det er en utfordrinfg å finne barnehageplass, det er full barnehagedekning i Bergen, men det er ikke sikkert det er barnehageplass i din bydel, slik at du gjerne må reise langt for å få barnehageplass, men likefullt det er full barnehage dekning i kommunen. Håper du får napp på dine 100 telefoner Lykke til

siddisisalou sa...

Jeg ville trodd at hvis du forklarte problemet med språket at de ville lage en ordning for dere. Vi fikk utmerket hjelp i en periode på skolene for våre barn, da vi forklarte det med språket.

maritamt sa...

Å finne barnehageplass i Bergen er virkelig ikkje det enklaste.. Håpa det ordna seg for dere! Masse lykke til.

Anonym sa...

full barnehage ordning betyr jo ikke at man får plass når man kommer midt i året nei - og det at man ikke akkurat får plass ved nærmeste barnehage, vet jeg også kan være en utfordring - sørg for at dere søker nå og få sikra plass i allefall fra høsten!!
Tror kanskje språket kunne vært din beste grunn til å få plass, men Adria er vel ikke et norsk skolebarn til høsten er han vel det?? Jeg vet i allefall at når man søker ( da ikke midt i barnehage året) for barn av utenlandske foreldre - at de har et par pluss for å komme inn pga språket!
Lykke til i allefall!!!

Vigdis sa...

tull og vas. det samme gjelder regelen om at man har krav på eller rett til barnehageplass fra 15. august. Men da må barnet være født før 1. september året før. Noe sånt, husker ikke den nøyaktige regelen. Den passer iallefall de som er født sent på året veeeldig dårlig...

Lykke til, håper det ordner seg!

mona sa...

Så utrolig kjedelig! Masse lykke til med både det og alt det andre som skal ordnes!!
Klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails