torsdag 6. juni 2013

Annerledes dag

Disse morgenene med en 1-aaring i hus er neimen ikke late. han er jo overalt den der lille krabaten. För jeg vet ordet staar han og trykker paa fjernkontrollen, rister paa tv-bordet eller spiser storeguttenens tegninger.
Nei, vi to har det best naar vi er paa sykkeltur og kjenner vinden i haaret. Og hörer paa fuglene som synger fór vi tar oss en velfortjent kaffepause paa plaça saa Sander kan plaske med hendene i kanalen som renner gjennom torget.

I gaar var vi og besökte noen venner som har valgt et helt annet liv enn de fleste av oss. De bor i skogen, uten elektrisitet, uten lamper, ikke kjöleskap, med egen grönnsakshage, og skogen full av irriterende villsvin som kommer og spiser opp alle potetene deres om de ikke löper ut og skremmer de avgaarde med höye lyder som de lager ved aa slaa en stokk mot en treplate eller et type instrument som lager en helt grusom lyd. Helt fascinerende at det gaar an aa leve slik i dag. Og det er ikke fordi de ikke har raad til annet. Nei, de har et flott hus i en sjarmerende landsby, men sine egne liv vil de heller leve i kontakt med naturen og uten for mye stimuli utenfra.
DET faar en til aa reflektere over livet gitt.

Daglig henter de inn egg fra ulike typer höns i hönsehuset. Hönene gaar inngjerdet mesteparten av tiden, saa fort de gaar fritt blir de offer for reven...


Her plukker vi sukkererter... Simple-living. Fra haand til munn.


Esler er fast innslag paa gaarder i Catalonia. Saa er eselet ogsaa nasjonalsymbolet!
De er bare saa söte:)


Sander leker med en mastin.  En type hund som brukes til aa passe sauer her i Catalonia.


Kveldsmaten inntas paa kjÖkkenet i den rustikke hytten de bor i. Dette er kjökken og stue i ett. I etg over sover de og har et lite kontor. Alt lys de har er fra solcellelamper fra IKEA.
Saa her satt vi altsaa i tussmörket og spise suppe og potetomelett.
Jeg elsker aa gi barna slike annerledes-dager.
Og jeg er overbevist om at dersom man laerer seg aa leve med lite, kan man vaere lykkelig hvor som helst. DET er vel noe bra aa laere barna.


2 kommentarer:

Sylvia sa...

Heisann
Så spennende altså, å være med folk som lever annerledes. Så kan man kjenne at man kommer litt nermere naturen.
Da vi var på familiebesøk i Spania (nord) da jeg var liten, var vi ofte ute på landet hos slekninger, som hadde et sommerhus...vel, det var nermest et skur. Der grillet vi bla trost i digre vinblader og hadde kjempekongler som kull. Veldig morro å ha opplevd.
På ridesenteret har vi et esel, Tilde. hun er så skjønn. og hun roper når jeg kommer, for da får hun kos og stell av meg.
tillykke med lillegutt på 1 år. Jammen går tiden fort....
Ha en fin dag.

Blogger sa...

There's a chance you are qualified to get a free $350 Ikea Gift Card.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails