onsdag 9. mars 2011

Sannheten om livet i Norge

Det er hardt aa bo i Norge.
Mye hardere enn aa bo i Spania.
Fy saa alene man er her!

Og saa synd jeg syns paa Marcus. Han er jo eneste store barnet i de aapne barnehagene de gaar i. Saaklart. Norge er jo et land hvor likestillingen raader og ingen kvinner velger vel lenger aa vaere hjemme med barn naar de er 4 aar???
Saa jeg faar vondt i hjertet av at vi ikke har lykkes aa finne noen lekekamerater til han ennaa....
Men han har det jo fint da. Ikke det at han klager eller syter, men av og til sier han at han vil til Banyoles og da stikker det litt i magen og jeg og Salva ser paa hverandre med litt triste öyne...
Men det var jo livet hans det da. Der han vokste opp og fikk sine förste vennner. Klart han husker det og savner det.
Men vi faar bare fortsette aa tro paa dette. Og gjöre det beste ut av det.
Haaper bare at vi faar barnehageplass til guttene snart selv om jeg tror jeg har gjort noe feil da jeg sökte i siste liten. Har nemlig ikke faatt noen bekreftelse paa at jeg har sökt og det skulle jeg vel faa?
Shit, det hadde jo bare vaert perfekt.

Det er hardt for Salva ogsaa. Vaeret hjelper jo ikke akkurat, men det var vi forsaavidt forberedt paa. Man reiser jo ikke til Bergen for vaerets skyld.
Uansett saa fölger vi med paa smeltingen for hver dag som gaar, vaaren er rett rundt hjörnet.

Jobben tar virkelig mye energi om dagen. Det er töft og veldig utfordrende aa vaere i ny jobb fulltid etter aa ha vaert mye hjemme de siste aarene. Jeg har jo den klassiske daarlige samvittigheten da jeg kommer hjem og da skal det saaklart lekes til ungene legger seg. Saa leggetid for meg er en gang mellom 21-22....
Til jeg kommer inn i rutinen.

Her kommer et bilde fra kveldsmaten i kveld. Salat. Adrià er ikke med ettersom han droppet siestaen i dag og sovnet tidligere.
Marcus stiller spm angaaende aa laere aa skrive og mener selv han er sent ute med aa laere dette! Hallo, han er jo bare 4 aar saa her ser dere Salva forklarer at dette er trossalt noe han skal laere senere.

8 kommentarer:

Irene sa...

Hei! Jeg husker ikke om jeg har kommentert tidligere men jeg har lest bloggen din en stund og liker den veldig godt. Jeg bor selv i utlandet og har gjort det lenge, og de gangene jeg har flyttet tilbake til Norge har kultursjokket og overgangen vaert MYE storre enn naar jeg har flyttet fra Norge og ut i verden. Det er ikke alltid lett aa vaere ny i Norge, selv om man egentlig kommer derfra, og det tar tid aa venne seg til vaeret og ikke minst at folk oppforer seg annerledes.

Onsker dere masse lykke til! Og gratulerer til deg som fikk jobb saa fort! Felicitació!

Mariann sa...

Tror flytting er vanskelig for barn uansett hvor de flytter. Men det er jo en stor omvelting for dere alle 4 siden det er nytt land, nye rutiner osv...
Ang M så hadde jo selvfølgelig vært enklere om han fikk barnehageplass selvfølgelig. Men jeg har hørt at dekningen for de større barna skal være bedre enn de minste, så det er jo ikke usannsynlig at noe dukker opp snart. De fleste kommuner har en egen barnehageweb, har du sjekket der? tror også barnehagestatus skal stå på altinn ?? Hadde ringt kommunen for å høre, så slipper du å lure ihvertfall :).

KLEM KLEM og NATTA

Størstepia sa...

Åå, skulle så gjerne gitt deg en klem... Kan tenke meg det er tøft og at kultursjokket er stort. Det er jo Spania dere er vant til og omstillingen er nok stor... Men jeg syns dere er tøffe jeg. Tøffe som turte å ta sjansen på å flytte til Norge, og noen ganger må man bare ta sjansen når den byr seg. Får håpe bare at gutta får barnehageplass - det unner jeg dere virkelig!!!
Krysser fingrene for dere og følger bloggen ivrig for å se hvordan det går med dere!

Stor god klem fra størstepia

Vivian sa...

En god klem fra meg her!! Tenker det kan føles tøft både for dere og for barna. Men jeg er sikker på at det blir bedre etterhvert.

Enig med Mariann - ta kontakt med kommunene ang. barnehageplass.
Og snart er våren og sommeren her og da føles alt så mye bedre:)
Klem Vivian

Anonym sa...

ta å "mas" litt og sjekk at alt er ok med søknaden din - jo før jo heller, så kanskje det kan rettes opp!!! Vi flyttet fra Bcn da Erik var 5 og når jeg ser tilbake nå skulle jeg ikke ha vært så tøff med Erik(sendte han med skolebuss første dagen og greier....stakkars han kom hjem med oppspist genserarm;-) Nå må du huske på at som flere har nevt er det litt tøft å flytte UANSETT om man bare flytter til et annet sted ( i samme land) OG det hadde vært tøft å begynne i ny barnehage også, selv om det hadde vært unger på samme alder der OG huske på HVORFOR dere gjør dette - HVORFOR dere bestemt dere for det og HSUK at DU ikke er ansvarlig for ALT!!! Jeg har ei veninne som flyttet til Norge, med spansk mann (UTEN barn) og hun endte opp med å gå til legen og trodde hun hadde store hjerte problemer, men problemet var at hun følte seg ansvarlig for TODO, alt sammen, at mannan skulle skjønne Norsk, skulle få seg jobb, skulle få seg venner, trives etc etc - så hun ble så stressa at hjertet gikk i hundre og et HELE tiden - hun klarte ikke å roe seg ned i det hele tatt - ja det sier noe at de ikke har fått barn før nå 9 år etterpå... Ikke vær så hard mot deg selv, husk at dette er ditt "eventyr" også og at du ikke MÅ ta hele ansvaret alene!!
DET KOMMER TIL Å GÅ SÅ BRA SÅ - stå på Heidi, dette får dere til!!!

Anonym sa...

tror du ikke at JEG skal til Banyoles i morgen - N^som du ikke bor der lenger...
Erik skal paa sykel loep...

Jorunn sa...

Jeg har fulgt spent med på flyttingen deres...
Jeg bor på Mallorca med spansk mann og har bodd her i 18 år. Vi har av og til vært inne på tanken om kanskje å flytte til Norge vi og, men jeg har holdt igjen nettopp fordi jeg aner at omstillingen blir altfor stor for mann og barn...og for meg og...
Man ER alene i Norge om man skal sammenligne med livet her.
Håper det går seg til for dere.

Eivor sa...

Det er nok en tøff overgang å flytte fra et land til et annet. Men du skal se at det er en mening med at dere ikke har fått barnehageplass med en gang.
Kanskje det er en mye mykere overgang for ungene å finne seg til rette sammen med pappa enn med en barnehage der de bare snakker norsk og alt er helt nytt.
Prøv å se på denne tiden som en innkjøringsperiode, og jeg er sikker på at det går "bedre og bedre dag for dag".
Spesielt nå, når det jo på tross av all snø og kaldt vœr faktisk går mot vår og lysere dager.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails