mandag 26. april 2010

Barcelooooooona!

Er det ikke bare verdens diggeste by da? Dere som har vaert der kan vel skrive under paa at her fins kultur, historie, utsökt mat og vin, parker til 1000, og ikke minst straaaand:) Og solen skinner störste delen av aaret. What else can you wish for?!
Vi fikk jo virkelig opplevd byen med barn denne gangen og selv da opplevdes byen genial. Saa mange parker og lekeplasser for barn at det ble mange stopp og ivrige barn som ville pröve ut ALT. Og ikke minst er lekeplassene enda bedre enn i Banyoles. Det blir vel slik naar det skal kompenseres for at barn beveger seg mindre i naturen. Altsaa, i en park var det lagt inn typ humper i bakken;) Og i Joan Miró-parken var det slengdisse. Herlig. Vi har mildt sagt kjört en park-safari -variant denne gangen. Men en vellykket en. Marcus ville IKKE hjem til Banyoles i gaar!
Mine parkanbefalinger blir:
1) Parc de la Ciutadella (langstrakt, strekker seg fra Arc de triumf til Barcelona zoo. Her var det marked/festival i helgen og MYE alternativt staesj aa se/gjöre; meditasjon, massage etc. Vi slo til paa workshop i afro/bollywood-dans vi da. Alt gratis saaklart:)
Klarte ikke aa staa stille til slike heftige rytmer. De som kjenner meg vet at jeg er en danselöve.

2) Parc de Joan Miró. Rett ved Placa Espanya. Den berömte catalanske skulptör/tegner i surrealistisk kategori har sin egen park av palmer og pinjer. Her fins masse skygge som ogsaa i helgen var oppskattet. Det var varmt! Her fins slengdissen forresten:) Og edderkoppnett til aa klatre i samt mye annet. En liten kafé ogsaa for kaffesugne foreldre mens barna leker. Genialt.

3) Parc de la maternitat. En mer vanlig park med installasjoner for barn. Ligger rett ved Camp Nou og ikke langt fra Diagonal. Et rolig omraade.

Ellers fins 1000 lekeplasser rundt omkring. Virkelig lett aa ha med barn i denne byen. Men du maa ha taalmodighet og list til aa klare aa lure med deg barna til neste park.

Naa skulle det kommet masse mer her, men et eller annet har skjedd og jeg har mistet alt...
Gidder rett og slett ikke mer i kveld ettersom dette skjedde tidligere i dag ogsaa.

Det har rotet seg til naar jeg la til bilder saa dette faar bli bildelöst. Yepp, jeg er saa lei for det men tar ikke sjansen.










Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails