mandag 30. april 2012

Mothertypes(What mothertype are you?)

I just read in mamma.no about different types of mothers trying to figure out what type I am...
Hmm, a good mix of many types I would say.

Let me say that I am not a controllmum. I hardly ever bring a shoppinglist to the shop, I delievered the taxdeclaration a minute ago (on the last day!) and I take ages to mark my kids clothes for the kindergarden. I am neither the kind of mum that knows everything about cremes and medicine for kids... That is basically because my kids never get sick... So no one ever calls me for good advices!

I could have slight tendencies to be a bit neurotic... Already during my first pregnancy I was convinced that my baby would be misshaped and have strange syndroms.
I often worry for my kids at nighttime... Not too seldom I have nightmares where bad things happen to them because I dont control them well enough.

I am a very efficient mum. While kids watch TV I clean kitchen, do laundry, cook, bake or something else. Then I have more time with them afterwards. I always prioritize playing and spending time with my kids.

I see myself as a quite diplomatic and politically correct mother. I will more often discuss quietly why my kids need to wear a lot of clothes in the winter, rather than shouting NO to them when they want to put on shorts...

I am definitely a 1950s mother... I do believe that it was better to grow up when I was a kid, and I need loooong time to adjust to new things.
I do believe that kids should play actively rather than with iPads and other gadgets...
I cook very often from scratch and tell my kids how important it is to eat healthy and varied.
I NEVER buy prechopped veggies in the shop. For Gods sake, that take one minute to do myself;)

I prioritized to stay home with my kids for 4 years, only the last year I have been a fulltime-worker. I still consider that I spend a lot of time with my family.
Its been going on behalf of my own sosial life, but I do believe that what I invest in my kids now, will bring me a close and open relationship with them later.

How do you see yourself as mothers?2 kommentarer:

Anonym sa...

jeg ikke en aktiv bekymret mamma - det jeg mener med det er at det er ikke jeg ikke bekymrer meg for mine barn - MEN gjør kanskje litt for å gjøre noe med det jeg bekymrer meg litt for...
Hvis jeg ikke sover om natta - så er det ikke pga hva mine barn kan gjøre, men hva jeg gjør med dem - mere....hvor flink eller dårlig mamma jeg er. Det ser ut som de har blitt ganske ok, til tross for meg liksom
MEN jeg er en streng mamma, jeg har en ide om hva som er legge tid for dem - satt i situasjonen at vi tross alt lever i spania, men leggetid er legge tid!!! Da får det heller være med de bøkene vi kunne ha lest på senga - søvn er viktig!! Det samme går på kjeks og sjokolade og alt mulig annet andre spanske unger får og kjøper - nå er jo jeg en tannlege datter da - PÅ MIN HALS!!! Selv om jeg alt for ofte er slapp med tannpussinga - syns jeg - pga at JEG ikke pusser tenna til 8 åringen min lenger...
Jeg er en veldig slapp mamma som har veldig mye JEG skulle ha gjordt, mens de ser på TV, tegner eller gjør hva som helst annet ( jeg har barn som er veldig veldig flinke til å leke for seg selv!!) vaske hus, lage mat, internet.....DET har jeg dårlig samvittighet for - men alikevel syns jeg at det er alt for rotete og møkkete hos oss til tider..
Jeg kombinerer strenge regler med frihet under eget ansvar - så lenge ungene beviser at de kan - så gir jeg dem frihet. Feks eldstemann har bevist at han klarte, i allefall - å få gode karakterer, selv om han var mye ute å lekte med kameratene sine - nå som karakterene har synket - begrenser vi ham og følger mere med på HVA han egentlig må gjøre..
Huff, det er egentlig litt vanskelig å beskrive seg selv som mamma
Jeg kan ikke huske at jeg har syns det har vært slitsomt å ha små unger, men sitter å koser meg med hva ungene kan gjøre selv nå - de ordner opp selv - står opp i helgene og spiser frokost selv etc MENS syvsoveren av en mamma som de har kan sove ekstra lenge - jeg åpner melkekartonger i ørska og sier det er greit at de maler etc etc - MEN sover;-)
Som sagt jeg bekymrer meg litt for hva slags mamma jeg er - og jeg tror jeg bare gjør det mere og mere nå som eldstemann, spesielt blir større - MEN det ser da ut som jeg ikke har gjordt en så uttrolig dårlig jobb med de;-) MEN det er "lenge" igjen!!
Klem fra meg

ghada sa...


https://www.behance.net/gallery/46472895/_
https://www.behance.net/gallery/46463613/_
https://www.behance.net/gallery/46463247/_
https://www.behance.net/gallery/46451097/_
https://www.behance.net/gallery/46460639/_
https://www.behance.net/gallery/46462575/_

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails