onsdag 3. april 2013

Hvorfor velge treleker? Sammenliging mellom plastikk og tre..

(jeg kom over en artikkel av en spansk dame og har oversatt saa godt det gaar...)

Som det fremgår av tittelen, vil jeg gjøre en liten sammenligning mellom to versjoner av et leketøy som pleide å være en klassiker i de fleste hjem

Først vil jeg introdusere deg slik at du får en idé ...Fisher Prices klassiske stableleke

HOMBRE PARA MONTAR Y DESMONTAR

Tilsvarende samme leke i tre.


Naa skal vi sammenligne noen aspekter:

LYD: - Hvis du har sjansen, prøv det. La brikkene falle på gulvet en og en eller forsøk å stable brikkene oppaa hverandre og la dem falle flere samtidig. Lyden av de ulike ringene av tre er fantastisk, ikke bare naar de treffer hverandre, men på diverse forskjellige flater i huset ditt. Videre er det ikke alltid samme lyd, ringene har forskjellig vekt og innflytelse. Barn vil ofte slippe brikkene til bakken for aa observere og lytte til de ulike lydene.
 

VEKT: - Selv om begge versjonene av leken har ringer i forskjellige størrelser, kan jeg forsikre dere om at det ikke er noen merkbar forskjell i vekt mellom plastringer. Men mellom ringene i tre er forskjellen betydelig. Barna legger merke til det, og sakte viser de sine ferdigheter ettersom de styrker armene og blir mer dyktig med hendene.

STØRRELSE:
- Ringene er helt klart annerledes i tre, vanskelighetsgraden øker. Hver har et lite hull i midten, mens dens diameter og vekt endres. Den største er vanskeligere å opprettholde i begynnelsen, men dersom barnet blir frustrert over at de störste ringene er vanskelige aa handtere er den minste ringen, hodet og stjernen i motsetning enklere og mer attraktive.

TEKSTUR:
- Varme og kulde, det er hva det føles som når  man rører ved tre eller plast. Bare følelsen ved aa haandtere en leke i tre er saa mye mer behagelig og naturlig enn naar man tar paa plastikk.

Jeg tror disse små kommentarene er nok til å formidle et budskap.

Velg å gi leker av tre og forhindre at barna vokser opp i en verden omgitt av plastikk.

Har barna dine masse plastleker eller sverger du til treleker?
Her er det iallefall en salig blanding, men neste gang jeg skal handle til Sander blir det iallefall i tre!
1 kommentar:

Blogger sa...

BlueHost is ultimately the best web-hosting provider for any hosting services you might need.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails