lørdag 18. april 2009

En tur til Salvador Dali's hjemby Figueres:)

Vi har herlige venner som bor i Figueres og idag inviterte de oss til lunch! Hvilken luksus naar man har to barn aa bare bli invitert paa lunch og kunne gaa rett til bords uten aa gjoere noe som helst arbeid foerst! Vel, vi bakte faktisk sitronmuffins her paa morgenen for aa ha med et lite bidrag til desserten!
Figueres er jo Salvador Dali's hjemby og rett utenfor leiligheten til vaare venner ligger dette flotte museum som er prydet med store hvite egg paa taket. Det er er superflott museum og jeg raader alle som kommer til Costa Brava aa ta turen hit:) Det er vel verdt det! Skal selv proeve aa faa til et besoek til i aar!
Salvador Dali himself:) En ganske saa spesiell type som mange trodde var gal, men egentlig var han bare veldig bevisst paa at et sterkt image var viktig! Saa mye av imaget hans kan man si var "oppdiktet".

Marcus og Adrià henger ut i sofaen hos Emma & Marc! Marcus fikk tegnestifter og papir og tegnet biler:) Adrià var litt bob-bob i dag og ville for det meste spise hele tiden...! Og litt grining ble det ogsaa! Kanksje fikk han ikke nok oppmerksomhet stakkar;)
Dette er deres SUPRE leilighet i hjertet av Figueres!! Hmm, litt misunnelig ja! De hadde arkitekter som forvandlet et LAGER til denne fantastiske leiligheten! Lenge leve dyktige arkitekter! Det originale stuebordet var Emmas idé foroevrig.
2 barkrakker skimtes i bakgrunnen. Her hang vi ut og drakk sjasminté (sjekk bilde lengre ned!).
For aa faa plass til soverom ble det laget en hems! Her er det knapt staahoyde, men who cares! Paa soverommet sover man jo liggende for det meste:)
En vegg i huset er laget i litt rustikk stil med steiner. Jeg digger kontrasten til de ellers hvite veggene:)
Noen elementer som buddha-figuren og fotografi fra Senegal vitner om at det bor globetrottere her!
Og detter er sjasminteén! Herlig estetisk eller hur? Hele blomsten bare ligger og godgjoer seg i det varme vannet. Da vi la den oppi var den som en liten ball, men med tiden aapnet den seg og ga fra seg de deiligste dufter. En blomst nok til 3 kopper te og mere til.

1 kommentar:

Fru Lindstad (tidl.Lindmussen) sa...

Hei Heidi!
Ja Dali museet er lekkert - kjempe morsomt. Var der på en liten dagsutflukt da jeg var i Barcelona på jentetur i tja, la meg se, 1999 var det kanskje... Oj det var lenge siden! Det var en liten koselig by husker jeg.
Innlegget ditt om morgen med fullfart fra i dag hørtes merkelig kjent ut - kunne vært hos oss ;-)
Ha en fin kveld.
Klem fra Tone

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails