tirsdag 14. juli 2009

Squash-og-ananaskake!


Himmel og hav, det var ingen lett oppgave aa skulle bake denne kaken med engelsk/amerikansk oppskrift, nei...
For hvor mye er egentlig en "cup". Jo, det er visst det samme som 8 ounces eller 1/3 pint...
Jeg har lurt meg grönn paa hvorfor i huleste vi maa ha saa mange ulike benevnelser paa samme ting...
I USA er visst en pint: 473 milliliter eller noe som saa fint kalles 16 US fluid ounces...!
I England er den: 568,26 ml eller tilsvarende 20 imperial fluid ounces (imperial??? Naa faar de gi seg!)
Jeg visste jo ikke om oppskriften fulgte amerikanske eller engelske maal, men satset paa den amerikanske varianten og endte altsaa opp med aa tilsette 2,37 dl solsikkeolje til baksten da jeg endelig hadde funnet paa en webside at 8 ounce = 2,37 dl vaeske. Djeeezzzz.
Da jeg hadde blandet sammen alt og var klar for aa skru paa ovnen gjenstod det bare en liten omregning fra fahrenheit til celsius... For den som ikke vet det er altsaa 1 celsius = 32 Fahrenheit.

Kaken ble iallefall veldig god og bakt med brunt sukker var den ogsaa mye sunnere enn med vanlig sukker:) Skylder dere et par oppskrifter her etterhvert.

2 kommentarer:

Marie sa...

Paa maalekoppen min staar det baade "cups" "oz" og "ml". Kanskje du kan finne en saann? 1cup er 8oz eller 2,5dl. Det skal ikke vaere lett...

Ellen sa...

God morgen! Har sittet og tittet meg litt tilbake i bloggen din, det er så gøy. Du er jo en skikkelig ivrig mammablogger og jeg liker måten du skriver på godt. Veldig gøy å lese om livet i et annet land, kanskje spesielt som småbarnsfamilie. Vi har en liten jente på 2 år hjemme, så mye kjenner jeg igjen og mye gleder jeg meg til å oppleve hvis vi noen gang for en liten til ;) Ønsker deg en strålende dag! Ellen

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails