torsdag 13. august 2009

En businessidé??!!

I morges vaaknet vi alle (dvs jeg og ungene!) relativt tidlig (rundt 07) og for at mannen skulle faa hvile litt ekstra (slik at han kan ta ungene naar jeg behöver hvile litt senere!) tok jeg med kidsa paa kafeene paa hjörnet! Der traff vi Nick, en venn fra Scotland som naa er pensjonert MP (Member of Parlament!). Vi snakket IKKE politikk, men heller businessideas!
Jeg har en idé som jeg tror kunne funket her i Banyoles. Saken er heller om jeg har nok guts til aa gjennomföre det...
Jeg har nemlig lyst aa starte en barnevennlig kafé. Hvor foreldre kan nyte en kaffekopp i fred og ro mens ungene kan leke for seg selv i en annen del av kafeen. Typ en liten avdeling med smaa stoler og bord, böker, leker, puter etc som kan oppholde ungene litt mer enn 5 minutter. Eller kanskje et eget lite rom hvor man kan drive med litt lett undervisning i engelsk, barneyoga eller drama etc?!
Jeg skulle ogsaa ville servere herlige, sunne smoothies, sunne muffins, grove pannekaker etc som et alternativ til all den sötspisingen som det er paa unger her. Paa ettermiddagene gaar det mye i sjokoladekjeks, sjokoladecroissanter og annet lignende.
Jeg skulle ogsaa gjerne ville ha en liten krok til symaskinen min og sy opp klaer, vesker, leker og lignende som jeg kunne selge i min lille kafé!
Hva syns dere?
Har dere besökt lignende kaféer enten i Norge eller i utlandet? Noen som har innspill?
Uansett er det moro aa leke med ideer!
Nick syntes det hörtes ut som en fabelaktig idé og jeg har andre venner som ogsaa mener at dette kunne blitt en hit.
Skal, skal ikke er det store spm...


Her er Marcus paa kafeen i morges med en stor ensaïmada... Hmm, jeg skulle jo önske at man kunne faatt en smoothie og en sunn pannekake!!

Meg og min gode venninne Iona i gaar kveld! To trötte damer saann i 00:30 tiden... Waay to late for min del men uansett veldig kos med besök saa skal ikke klage paa et jeg er en smule tröttis i dag! Iona har vaert i Barcelona og opptraatt paa teater hele juli med det flinke koret hun synger i. De er litt berömte etterhvert og skal opptre i hele 3 mnd med sitt show i höst, ogsaa i Barcelona. Flinke Iona:)


8 kommentarer:

Mariann sa...

Så utrolig spennende idé Heidi... hvorfor ikke komme til Oslo og starte :-) Om det er marked for det og det er noe å tjene på det i Banyoles så ville jeg hoppet i det. Det gjelder vel bare å markedsføre det riktig... og ev skaffe deg noen samarbeidspartnere som kan dra kunder til deg... Må jo være en tipptopp jobb å ha da.... møte hyggelige mammaer og barn hver dag :-)

Bine sa...

Liker ideen kjempegodt! Var på en sånn type cafe da jeg bodde i Fredrikstad. Husker riktignok ikke om det var sunn mat til barna der, men det var hvertfall mange fine avdelinger, feks en avd med rolig lek (tegning etc) og et rom med svære myke klosser for å bygge hytter. I tilknytning cafeen var det også scene/teater. Enig med Mariann, det må være en kjempejobb! Litt artig, for jeg har faktisk lyst til å satse på cafe her jeg og, men det er nok kanskje for liten by til at det kan slå an, selv om det er nok mammaer i permisjon å ta av!

mona sa...

For en super ide!! Jeg synes absolutt du skal gå for det hvis du tror det er marked for det i Banyoles. Høres jo ut som en utrolig koselig jobb :)

Hilde Torgersen sa...

Hei Heidi:)

Lenge siden sist altså. Leser bloggen din daglig men er for dårlig med å legge igjen en kommentar. Men nå skal jeg gjøre det. Er en strålende ide, og vil derfor legge ved en link til noe lignende som er i sandvika. Har ikke vært der, men ser helt supert ut. Hadde jeg hatt bil ville jeg definitivt dratt dit.

http://babykroken.no/Forside.html

Lykke til.

Klem fra Hilde som studerte med deg på bioingeniør:D

Hilde sa...

Glemte jo å skrive hvor fantastisk bloggen din er. Sjekker flere ganger daglig om det er kommet nye innlegg :D

Klem Hilde

susan`s side sa...

En knall ide syns jeg. Men det er sikkert enda bedre hvis du hadde en partner, slik at du ikke måtte stå for alt selv.

Vigdis sa...

en heeeelt fabelaktig ide! har ikke hørt om noe lignende, men ser at andre her har det. i den kroken med symaskin og lignende kunne jeg gjerne jobbet ;)

Lindmussen sa...

Hvilken strålende ide Heidi. Den er både gjennomtenkt og ikke minst noe som sikkert er nokså nytt for spanjolene der nede. Har heller ikke sett mye sånne kafeer når jeg har reist i utlandet - men savner en veldig nå her hjemme!

Ønsker deg lykke til med planleggingen. Husk: den som intet våger intet vinner!!

Klem

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails