onsdag 5. august 2009

Sleepless in Palau!

Da er vi forelöpig tilbake fra miniferie i Palau ved Brava-kysten. Det har vaert innholdsrike dager og sövnlöse netter for aa si det saann... Vaare to fine gutter har rottet seg sammen i et slags attentat mot meg og Salva og vaakner ca annenhver gang paa natten og forlanger enten pupp eller vann eller bare at mamma skal komme og tröste... Hmm, vi som var saa godt paa glid for bare noen dager siden med soving paa begge gjennom hele natten. Men de er jo lure vet du! De vet at naar vi er paa ferie med huset fult av familiemedlemmer er vi ikke like strikte som hjemme. Vi vil jo tross alt ikke vekke hele huset paa natten bare fordi vi er Estivil- tilhengere heller.. En viss respekt har vi jo for hardtarbeidene familiemedlemmer som tross alt er paa ferie. Saa da vet jo kidsene at ved det minste lille klynk kommer mamma löpende med pupp og vann og tröst og hva det naa skulle vaere. Bare for aa verne om husfreden. Kan tro ferietid er tid for aa tulle med alle rutiner som man vel sliter hardt med aa kjöre inn i hverdagen gitt...
Det er jo ogsaa litt frustrerende naar minstemann som har holdt meg vaaken opptil flere ganger paa natten endelig bestemmer seg for at 07 er MAX hva han gidder aa vente med aa begynne dagen...
Og da vet jeg at det er vertfall 2 timer til resten av huset begynner aa vaakne til liv. Og kafeene er ikke aapne i den lille landsbyen heller. Saa hva gjör man da? Jo, knyter paa seg ergoselen, hiver minstemann oppi, tar paa seg sandalene og begir seg ut paa fjelltur. 3 km gikk jeg altsaa i gaar saann i 07-tiden. Opp til en liten kirke og ned igjen. Herlig, herlig, men man faar seg jo en smell senere paa dagen da man har tatt ut dagskvoten med energi för klokken er 09 paa morgene. Vel.
Uansett, vi har kost oss masse med god mat og fine turer til stranden.
Jeg er som vanlig spraakforvirret da jeg treffer denne delen av familien som alltid snakker spansk sammen. Jeg hadde bestemt meg for aa forsöke aa snakke spansk, men da det ligner for mye paa catalan blir det bare kröll. 4 spraak for meg er en smule mye aa sjonglere med paa en og samme gang. Norsk til ungene, engelsk til mannen, catalan til de övrige samtidig som jeg skal forstaa alt som blir sagt paa spansk.. Halleluja.
Det föles jo som ferie NAA som vi er hjemme igjen i Banyoles...
Akkurat naa er jeg og A nede ved bassenget og chiller mens den andre halvdelen ligger og snorker oppe i leiligheten... Menn altsaa! De er flinke aa hvile gitt:)
Har lyst aa plukke litt björnebaer etterpaa og lage en pai! Jeg har bestemt meg for at i ferien skal jeg fölge alle lyster og behov jeg har:)

Haaper dere alle har fine augustdager! Har hösten satt inn hjemme?

Bildet er IKKE fra costa Brava, men fra Helgelandskysten i fjor sommer. Nydelige strender her ogsaa, men tempen er forbeholdt vikinger:) Paa denne tiden hadde et lite frö tatt plass i min mage, men det ble ikke bekreftet för vi var vel hjemme igjen i Spania:)

7 kommentarer:

Bine sa...

Kunne jo scannet inn det og sendt deg det på mail om du ønsker da? Let me know! :-)

Bine sa...

Det er helt i orden det, hehe. Du får si fra hvis du ombestemmer deg da vet du ;)

zoomien sa...

hei :)
dumpet inn på bloggen din jeg...
og legger deg herved til min liste ;)
velkommen inn til meg og om du vil ... ;)

TONE R. sa...

Huff og huff det ble tidlige morgner på deg på ferie... Og jeg kjenner den følsen at man vil la resten av huset sove og heller sliter seg ut så det er null futt igjen til resten av dagen!!
Har Salva også ferie nå da? Hva jobber han med?
Klem fra Tone

Mariann sa...

Vedr Gironatur så heller det vel følelsesmessig mer og mer mot at jeg vil reise :-) MEn det som er litt kjipt nå er at det ikke finnes noe særlig billigbilletter igjen, om jeg ikke vil ha mellomlandinger da... så jeg før søke litt mer når det nærmer seg. KLEM igjen.

Inger-Lise sa...

Nå har jeg endelig fått satt meg ned med "mamma". Så fint intervjuet med deg var! :-) Håper du får en egen kopi av bladet, ellers får du si i fra så kan jeg sende deg mitt?! ;)
Håper forresten guttene finner tilbake til gode soverutiner nå når dere er hjemme igjen. Og så håper jeg veldig at du fikk bakt deg bjørnebærpai, det hørtes godt ut!! :-)
Stor klem

Marie sa...

Saa hvor ulikt er spansk og catalan? Blir det som to vidt forskjellige spraak?
Jeg kjenner til det der med ferie og soverutiner! Det er jo ganske utrolig hvordan barna merker det, og benytter seg av ekstra service! Jeg maa faa mamma til aa sende meg "Mamma", gleder meg til aa lese om deg! :) Kjendisen...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails