tirsdag 11. august 2009

Gyldne feriedager

Vi er naa tilbake fra vaar lille ferie i Palau med hele Allué-delegasjonen fra Valencia.
Vi har hatt fine dager med rikt innhold. Det har blitt fine turer til stranden! Hva mer er det aa si enn at unger ELSKER strand. Jeg husker selv minner fra strandlivet da jeg var liten. Men bötte og spade i haanden kunne jeg ikke önsket meg mer av livet.
Lille Adrià har hatt mer enn bare melk paa menyen, han har nemlig smakt sine förste salte sandkorn. De gikk galant ned. Noen syn som fester seg paa hornhinnen er M som fint blir smurt inn med solkrem for deretter aa rulle seg i sanden; voila der har du en krokett! Ferdig til spising:)

Med en italiener paa kokkelaget (Salvas kusine er samboer med en italiener som forövrig dedikerer seg til amerikansk fotball!) har det blitt alletiders pastamaaltid:)
TIPS fra Miquele: Kok pastaen 1 min mindre enn det som staar paa pakken. Og sjekk at den har en tynn hvit stripe i midten! Da er den aldente (vel og merke om man liker den slik da).
Jeg klinket til med crêpesmiddag en dag (noen som tviler paa det?!); baade salte med ost og skinke og saaklart söte ogsaa med nutella:) Yummie, yummie!!
Jeg lagde ogsaa hvit gazpacho (honningmelon+tomat+grönn paprika+ lök+olivenolje+eddik, deretter alt i stavmikser'n og fiks ferdig! Noen kokte reker paa toppen gjör susen!).
Saa, med andre ord; MYE god mat! Hva gjelder drikke er det en meget nöktern familie jeg har giftet meg inn i! Men kanskje like greit. Har egentlig ikke savnet det saa mye heller.

En dag gikk vi paa mandelslang hos naboen. Han har nemlig et mandeltre som har endel grener som vender ut mot den lille gaten bak huset vaart. Der saa vi vaart snitt til aa "stjele" noen helt modne, nydeligsmakende mandler. Deretter fant vi en stor stein, gikk tilbake til hagen vaar og M var mandelknuseren for dagen! Steinaldergenene er der et sted, det er jeg sikker paa! Det er godt aa jobbe for maten;) Litt saann hand til munn tendenser her hos oss!

Jeg fant ogsaa mange busker med björnebaer i landsbyen en dag og med boksen i haanden fikk jeg plukket nok til en pai! Paibunnen lagde jeg med litt god, lagret spansk ost som jeg raspet og blandet inn. Fyllet av björnebaer og blaa plommer kokte jeg litt för jeg helte over og inn i ovnen. Noe av den deilige saften som ble til overs helte vi over paien da det var klart for servering! HERLIG!!

Ellers har M faatt sitt förste vepsestikk (det gikk bra tross alt), vi har jaktet paa en skorpion som Miquele hadde faatt paa besök i kofferten sin, Adrià har hatt premiere paa baade banan og nektarin og virker aa like det! Han hiver seg liksom frempaa etter skjeen og trykker paa mot munnen selv. Skikkelig matmonster det der!

Som seg hör og bör med en 2- aaring i hus har vi gaatt noen runder med Marcus og ikke alltid spilt paa samme lag. MEN det viser seg at det gaar an aa ha ganske saa voksne samtaler med et barn naar alt kommer til alt. Jeg tok han med ut paa en tur alene og vi hadde en saa fin samtale sammen. Han virket aa forstaa alt jeg sa og da vi kom tilbake var han en forvandlet gutt:) Store, lille helten vaar! Noen ganger er det ikke saa lett naar man er 10-12 personer sammen og man ikke faar all den oppmerksomheten man trenger eller er vant til. Vi forstaar det.
MEN jeg er imponert over alt han har laert disse dagene. Han forklarer saa mange morsomme ting og er helt i 100. Utviklingen er rivende.
Naa venter snart de siste feriedagene paa oss. Vi skal til Palencia i midten av Spania. Reiser lördag saa rekker vel noen blogginnlegg för dess.
Blir lite bilder i dag da jeg ikke hadde med kamera til Palau. Lover MER bilder fra naa av!!
Har dere en fin dag?

2 kommentarer:

Vigdis sa...

Godt med liv på bloggen igjen! Har en kjempefin dag ja. Startet med at lillegullet sov til halv åtte (vel og merke etter å ha spist halv fem eller halv seks). Stod opp, så lekte hun så fint på gulvet mens jeg spiste frokost. Deretter fikk hun seg en god lur på to timer før vi dro på babytreff sammen med tre jenter som er like gamle som henne (tre og syv dager yngre), og to "småttiser". Det var kjempekoselig. Middag hos mamma og pappa, hjem, lillegullet var kjempeflink til å spise grøt uten søl, og la seg til å sove med en gang jeg la henne. På toppen av det kom min kjære tidlig hjem fra jobb i dag. Så nå sitter vi her i hver sin sofa og drikker caffe mocca. Jeg med pcen og noen nye blader til underholdning, og han med landskamp og en bok. Høres ut som om dere har hatt en kjempefin ferie, den hvite gazpachoen må vi prøve... Jeg bor i Ballangen, det er fire mil sør for Narvik, om det var det du lurte på. Ha en fortsatt fin uke :)

salige lavendel sa...

Jeg elsker også lavendel:) Det var et fristende Lavendelbilde på høyre side her. Ha en fin dag.
hilsen salige lavendel

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails