torsdag 3. juni 2010

Nok et innlegg om kulturforskjeller: persienner


Naa sitter jeg her paa hjemmekontoret og spaner over til naboene. Det er ikke en eneste nabo aa spionere paa kan jeg si nettopp fordi spanjoler ELSKER aa bure seg inne med persiennene nede. Saa trist for en nyskjerrig norsk sjel som er ivrig vindustitter;) Nei, den hobbyen har jeg lagt paa hyllen for lengst.Syns det var saa koselig da jeg bodde i Norge og Sverige, aa gaa gatelangs, titte inn til folk og se hvilke lamper de hadde, gardiner, bilder paa veggene, hva de spiste til middag (hehe, neida, gikk jo aldri saa naere da!).

Naa tror dere kanskje at vi faktisk bor i et kretsfengsel for det minner ganske mye om det... Jeg syns virkelig det var stusselig med disse persiennene da jeg kom hit. Utrolig nok venner man seg til det man syns er stygt ogsaa.

Men de har jo en funksjon da. Det er tross alt for aa holde varmen ute. Vi stenger ogsaa paa dagene naa for at det ikke skal bli for varmt inne.

Uansett, vi har svömmebasseng i hagen og det er mer og mer aktivitet der om dagen. Vi har varme dager naa og det er som en riktig varm norsk sommer.

3 kommentarer:

jenny sa...

Hehe, ja gøy å titte inn i husene til folk, spesielt om vinteren når det er mørkt ute og folk koser seg inne med levende lys osv. Er liksom litt idyllisk å titte inn i folks liv.

Tonemor Lindmussen sa...

Ja det var trist at det ikke går å spionere på de spanske naboer... Kunne jo lure til seg en god spansk oppskrift om det var et stort kjøkken vindu!
Må innrømme jeg er en liten vindustitter jeg også..hihi...

Camilla sa...

Tusen takk for Spania-glimt! Det er spennende å vite hvordan folk, og barnefamilier spesielt, lever i et land mange har feriert i.

Selv har jeg tilbragt lang tid i Spania, men var ikke opptatt av barn og familie da, og hadde ikke så mye fokus på disse sidene av det spanske samfunnet.

Fortsett!!
...og god helg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails