mandag 28. juni 2010

Skitne barn

Jeg leste et inlegg paa en blogg forleden om et rent barn, og jeg maa vel si at vaar lille Adrià er motsvarigheten der. Han er en saann som bare tiltrekkes alt som det er mulig aa mökke seg til med. Og jeg lar han faktisk faa herje paa til en viss grad.
Et eksempel: Vi er paa plaça etter verdens regnskur i ettermiddag. Saa det er jo naturlig at ikke ALLE sölepytter har rukket aa törke opp. Og det er jo nettopp de som er saa interessante eller hur? Jeg syns det nesten blir mer masete og slitsomt aa forsöke aa ikke faa han til aa plumpe uti. Jeg vet jo at han kommer til aa gjöre det uansett, og foretrekker heller at han koser seg, plasker paa og blir sölete fra öre til öre og topp til taa.
Saa kommer det da en gutt bort til meg, saa ca 5-6 aar og spör: lar du han leke DER?
Ja, det gjör jeg. Vi skal hjem og dusje han etterpaa saa det gjör jo ingen verdens ting at han blir litt vaat, svarer jeg. Og gutten bare ser paa meg med öyne som appelsiner og hakeslepp..
Og jeg tenker; stakkars. Han fikk aldri lov han... Unger skal faa lov aa eksperimentere syns jeg. De nyyyyter aa ta, smake, kjenne paa alt rundt seg. Saa lenge det ikke er verre enn litt sölevann syns jeg de skal faa lov.
Hva syns du?

6 kommentarer:

Mariann sa...

Har gitt opp for lengst å holde Emiliusen ren... hun er møkkete fra topp til tå omtrent hver kveld. Sølepytter er også helt fantastisk, og lar henne leke der så fremt jeg vet at jeg kan skifte på henne om ikke så lenge, vått er alltid litt kjedeligere enn møkk...

Og ang date med våre håpefulle, hehe, så må det nok la seg vente.. det er jo bare vi voksne som skal til Barcelona... og nå er det 3 måneder igjen :)

KLEM

Vivian sa...

Å holde barn rene er en fulltidsjobb:) Enig med deg, fint å eksprementere litt, det er jo bare å ta et bad etterpå.

Ønsker dere en herlig dag!!! Klem vivian

mona sa...

Jeg håper ikke at innlegget mitt fikk folk til å tro at jeg ikke lar Daniel leke ute og bli møkkete altså :P
Han kan se rimelig møkkete ut etter en tur i sandkassa, men jeg er nok rask til å skifte og vaske så snart vi kommer inn døra. Og så drar jeg frem våtserviettene hvis han har sand i hele ansiktet ute..
Angående å la han plaske i søla, så må jeg innrømme at jeg ikke er sikker på om jeg hadde klart å la han gjøre det. Det måtte isåfall vært hvis vi ikke var langt hjemmefra, og ikke måtte kjøre bil eller sitte i vogna for å komme oss hjem.. Her i gården har det ikke vært noen aktuell problemstilling enda, men den dagen kommer vel..
Når det er sagt, så tror jeg at det bare er sunt for barna å få utforske sånne ting da, så jeg ville ikke uglesett deg og A om jeg gikk forbi dere mens A plasket og koste seg ;)

Forever Love ♥ sa...

Jeg var hos farmor her forleden og EJ lagde blautaskit, hun var seff svart på de lyserosa klærene sine:) som vanlig...
Naboen var innom en tur, en 3 barns hjemmemamma av "gamle skolen" i 40 årene.
Jeg sier "hehe du må ikke se på så skitten hun er hun har lekt med jord og vann" nesten før jeg var ferdig med setningen sier hun: "Tonje! Skitne unger er lykkelige unger" og vet du det tror jeg på:)
Keep up the good work, de har godt av og utfolde seg slik!!

Håper dere har gode dager, jeg holder på å fryse i hel her:)

Klem Tonje

Mamma4 sa...

Ja barn skal få lov å være barn. De skal leve ,oppleve og erfare og sanse:)

Lisalotte sa...

Enig i at barn skal kjenne, smake, lukte, høre - bruke alle sanser i lek og utforsking. Og til motsetning av andre her i Sveits, det være seg italienere, spanjoler , portugisere osv så er mine barn litt mer møkkete.. særlig på beina! Er det sommer så løper vi alle mann rundt uten sko, til andres forskrekkelse.Nabo: 'Han har ikke sko på!' 'nei, det er sommer' svarer jeg da :-)

Men man skal passe litt på også, for i søle og gjørme er det mye rart. Kjente et barn hjemme i Norge som var en som alltid lekte i søla, og kunne komme inn med kun øynene synlig - nesten hver dag! Bakdelen med dette var gjentagende mark i baken.... så alt med måte kanksje? :-)

Ha en morsom dag!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails