torsdag 6. mai 2010

Kulturforskjeller Norge.Spania: bekledning!

Spanjoler er ikke det folk som pynter mest, verken seg selv eller husene sine. Jeg mener, de ser bra ut, men sminke er de veldig sparsomme med. Her raader den mer naturlige looken. Men saa er jo de fleste mörke i haaret og har mörke öyevipper og bryn og trenger ikke markere saa mye. Litt annerledes med oss nordmenn som ser ut som laken store deler av aaret.
I klesveien er de ogsaa mye mer komfortable enn oss. Ikke nödvendigvis joggesbuksestil, men mykere plagg og gjerne litt videre snitt blir mye brukt.
Jeg har selv blitt mye mer avslappet i klesveien her... Det er godt for lommeboken aa slippe jage siste mote, men samtidig kjenner jeg at behovet er der til aa freshe seg opp litt av og til. Og nettopp det gjorde jeg sist uke da det var saa varmt. Da hadde jeg paa en sommerkjole til kneet, laerleggings og litt fine sko til. Det ble visst dagens samtaleemne i skolegaarden og Maria sa til meg at hun hadde hört rykter om mitt antrekk og at jeg saa ut som jeg kom rett fra nattklubb. HALLO?! Dagen etter saa jeg derimot at hun som hadde spredd ryktene stilte i kort skjört og cardigan;) Saa kanskje jeg har hatt litt positiv innflytelse ogsaa?!

Spesielt "trist" syns jeg det blir til jul da folk knapt bryr seg om aa pynte. Det er liksom som aaret ellers, bare med en liten krybbe paa sjenken. Og julemusikk spiller de ikke. Vertfall ikke i min svigerfamilie... Men de er ganske radikale paa den maaten. Men har egentlig inntrykk av at det er mye slik her. Og ikke kler de seg opp heller. Vaar juleklespynting hadde jo blitt heeeelt feil her. Vi ser jo ut som vi skal paa slottsball eller noe etter spansk standard:) Saa relaxed er ordet her.

7 kommentarer:

Gunn Beate sa...

Kjempegøy å lese sånt! Du har en veldig koselig blogg. Så deilig det må være å bo i Spania... Ah! :)

Marianne sa...

Kjempespennende å lese om kulturforskjellen du opplever!

Skolesystemet synes jeg hørtes litt slitsomt ut for små barn...

Hi hi, og du må slutte å kle deg som om du skal på nattklubb, altså:)

EndeligMamma sa...

Veldig morsomt å lese om disse forskjellene!

Måtte le da jeg leste at det gikk "rykter" om deg, tydeligvis fra noen som egentlig bare syns du var kjempe fin ;)

Gøy å pynte seg litt! Jeg pynter meg LITE nå som jeg er i permisjon. Gleder meg faktisk litt til å begynne å jobbe, ta på meg jobbklær og være litt pyntejente igjen, ikke ha snørr på buksene ;)

Ha en FIN helg!
klem

Eivor sa...

Gøy å lese om hvordan du opplever det å bo i Spania. Opplever det litt på samme måte. Jeg har bodd flere steder i Spania, og ser at det å pynte seg og kle seg ikke er helt likt alle steder. I storbyer er det naturlignok litt anderledes. Der pynter damene seg skikkelig hver gang de skal ut - enten det er på markedet eller ut å lufte hunden. Her hvor jeg bo, en liten by langs kysten tror jeg det er en salig blanding av mennesker. Opplever ofte at enkelte er så pyntet når de er ute og handler at jeg øyeblikkelig tenker at vedkommene må vœre fra en storby.

Størstepia sa...

Hei Heidi!
Så moro å høre om hvordan ting er i Spania:-) Mange forskjeller altså.
Enig med deg om julen - da skal man liksom pynte seg og huset, litt av høytiden det!
Ha en flott helg!
Klem fra størstepia

Pia sa...

Artig lesning! Jeg trodde faktisk at spanske damer var MER opptatt av å pynte seg enn det vi er...
Ha ei fin helg!

Jorunn sa...

Det med å pynte til jul... Jeg pynter her(Mallorca) akkurat som jeg gjorde i Norge jeg, med julegardiner stjerne i vinduet og det hele! Jeg ser jo bortover at det er naboer som har store flotte juletrær som står i stuevinduene med blinkene lys. At de pynter så mye utover krybben og juletreet tror jeg ikke, men de er veldig begeistret for å henge opp store julenisser med sekk på ryggen på balkongkanten, eller typen amerikanske blinkende lysdekorasjoner ute...
Jeg har en venninne fra Cordoba, og hun pynter huset til trengsel!
Dessuten spiser de noe som er utrolig lik vår julegrøt...
Her har svenskene Luciafeiring i Palma (hovedstaden), og da er hele byen på bena, og spanjolene storkoser seg med varm gløgg! Og aviser og tv er på plass hvert år...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails