torsdag 14. januar 2010

En smak av Afrika


Vaar kulinariske reise fortsetter... I dag har vi smakt paa Afrika. Jeg er selv en fan av couscous. Og syns det er helt ok aa putte rosiner i maten!
I dag ble det pölser a la Maracech.

Man tar:
1 1/2 kopp couscous og like mye buljong. Kok opp buljongen og sleng i couscousen. Den "koker" seg selv under lokk etter at du har stengt av varmen.
1 boks kokte kikerter blandes i da couscousen er ferdig.

Saa;
Stek noen pölser (invester gjerne i noen litt ekstra gode fra slaktern, vi bruker 6 smaa til oss 3)
Skjaer et par lök i biter samt et par tomater og stek sammen med pölsene i litt olivenolje.
Bland inn 1-2 ts kummin og litt fersk persille om du har.

Bland dette sammen med couscous og kikertene og det er ferdig!
Supergodt!

Marcus fikk et trassutbrudd og forsvant paa rommet sitt akkurat i det vi skulle spise...
Men Adrià var meget ivrig og ville pröve paa alt som laa foran han. Det sklei vel ned et par kikerter. Han er veldig open-minded hva gjelder ny mat maa jeg si!


3 kommentarer:

Inger-Lise sa...

Jammy, dette hørtes godt ut! Det skal jeg prøve å lage til uka!
Har lært en afrikansk gryte med masse deilig krydder, couscous, svisker, aprikos og annet snadder av tanten min som er oppvokst i sør afrika. Den er det lenge siden jeg har laget, må se om jeg kan finne den oppskriften! :-)
Kanskje couscous er tingen for lillebror som spytter ut alt med potet for tiden.... I dag blandet jeg leverpostei (som han liker veldig godt) med poteten, men selv det kom ut igjen. Ellers spiser han det meste og han elsker grøt. Litt frustrerende at han absolutt ikke vil ha potet, men vi øver litt hver dag så lærer han kanskje til slutt? ;)

Pia sa...

Takk for spennende oppskrift! Kanskje jeg må prøve denne - higer etter å lage noe annet enn pasta...
Ha en flott fredag!

Mariann sa...

Oj, ser man her. Spennende oppskrifter. I like!!! Kommer selvfølgelig invitasjon til deg på mail. Jeg sender så snart jeg lukker bloggen. SLike mennesker skal ikke få lov til å henge rundt på mine sider lenger. Kjenner også at jeg har blitt litt sliten av det, og det irriterer meg. Nå har jeg avlyst jentevinkveld og blir hjemme og slapper av med mann og barn og samler krefter til husfiksesjau i helgen. KLEM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails