torsdag 22. april 2010

Den “vanskelige” 3-aaringen

Her har vi nettopp gaatt gjennom verdens…

RASERIUTBRUDD…

…og jeg er helt matt. Det gjör saa vondt og se sitt barn slik, paa sitt raaeste, villeste, mest fortvilte, sinte, uimottagelige, ustoppelige, oppspilte…

“3-aaringen ödelegger familien” har jeg hört för… Og i kampens hete föles det nesten saann. Etter at roen har lagt seg kjenner man heldigvis at det skal saa MYE mer til för det skjer;)

Men etter slike utbrudd kjenner jeg meg alltid saa moerbanket. Og med 1000 spm i hodet. Som ofte dreier rundt om jeg er god nok, gjoer ting riktig, om jeg forstaar han paa rett maate, om jeg SER han eller sier de riktige ordene naar det er som viktigst. Om han foeler seg saa elsket som han er. Jeg sier de tre ordene til ham hver dag og viser det i handling. Men AKKURAT hva han foeler skulle jeg saa gjerne ha visst.

Jeg hörer ogsaa at han kommer med ögner om dagen. De fleste av dem er uskyldige og sagt med glimtet i öyet, mens en annen er av en litt annen kaliber som jeg ikke liker.

En forsker sier at barn som lyver ikke er slemme barn, men derimot veldig typisk barn. Hun mener at det å lyve er en del av et barns utvikling, og at det også krever intelligens å overbevise andre om en forandret sannhet. At det er en markoer paa utvikling og kompleks tankegang.

Jeg er tappet for energi  i dag etter besoeket og da er det jo lett at slikte kjipe tanker invaderer hjernebarken. Blir tidlig i seng og opplagt til dagen i morgen. Den bringer oss, alle 4, til Barcelona! Skal bli helt fantastisk.

Ha en fantastisk kveld alle gode. Tusen takk for alle kommentarer, dere er saa fine!

 

_MG_7629

MIn skatt, du er VERDENS BESTE, FINESTE, KLOKESTE, MORSOMSTE 3 aaring. ELSKER deg over alt paa jord.

 

 

 

 

 

12 kommentarer:

Eivor sa...

Husker veldig godt da mine var små, og det var jammen ikke alltid like lett. Men det er en nødvendig del av utviklingen alt vil jeg tro. Tror at de som kun er 3 år ikke alltid har tilstrekkelig ordforråd og derfor vanskelig for å uttrykke det de vil, og blir litt rabiate innimellom. Men snart er alt glemt - eller var det gjemt men ikke glem. Jeg sitter iallefall fall igjen med mange, mange gode minner - og tenker bare på de vanskelig tidene når noen minner meg på det. Kos dere i Barcelona - det er alltid like kjekt med en tur til storbyen !

Lisalotte sa...

Hei!
Så fin blogg du har :) Jeg og mine har bosatt oss i Sveits. Bloggen min fungerer også som en slags dagbok/minnebok. Jeg vil gjerne følge deg videre, så håper det er ok at jeg legger meg til som følger? :)
3 årstrass eller 2 årstrass (som gjelder hos oss for tiden!) er ikke noe gøy, jeg kjenner igjen alt du skriver om!

Hilsen

Lisalotte sa...

PS. ser du elsker Lavendel, det gjør jeg også! :)

Forever Love sa...

Huff ikke noe kjekt men slik er det bare!
Den teksten har gjort noe med meg også, jeg skal huske på disse ord hver dag. Så viktig så viktig tenker jeg!
Håper dere har det bra og får en super tur i morgen!

Stor klem

FruFly☆Heidi sa...

Jeg tror de aller fleste kjener seg igjen... Jeg merker det allerede hos min 2 årig. Viljen og trasset er til tider så stort at man begynner å lure på seg selv. Men det er en rivende utvikling de er inne i, det går i rykk og napp. Og de må jo posisjonere seg her i denne verden. Håper dere får en herlig helg på tur, kos dere! Klem H

Mariann sa...

Sånn er jo desverre livet med barn skjønner jeg, selvom jeg håper og tror jeg skal slippe unna. Right, med den viljesterke 1-åringen jeg har i hus kan jeg vel allerede bare tenke meg hvordan dette blir om et par år, og for ikke å snakke om tenårene, hjelpes, godt det er lenge til :)

Men du er jo verdens beste mamma uansett :). Husk det!!!

God tur til herlige Barcelona. Jeg kjenner det kiler litt i magen mtp at vi skal dit i september. Har ikke bestilt billetter enda, så vet ikke når det blir, men heller vel mest mot slutten.

KLEM

mona sa...

Oi, huff det hørtes slitsomt ut!! Jeg må bare si at jeg gruer meg litt til den tiden der. Det er vel noe alle må igjennom..
Håper dere får en fantastisk helg uten 3 åringtrass :) Og jeg er sikker på at lille M vet at han er elsket, og at han har den beste mammaen!
Stor klem

Størstepia sa...

Å, jeg skjønner så godt hva du mener. Man tenker alltid mye etter at roen har lagt seg, og jeg tenker akkurat likt som det du beskriver...
Du er iallefall ikke alene, og mest sannsynlig ikke en dårlig mor, men slike tanker kommer nok uansett!! Det vil sikkert skje igjen, og du vil sikkert tenke slik igjen, men det går heldigvis over.

Håper dere har hatt det flott i Barcelona, herlige byen:-)
Stor klem fra størstepia

Inger-Lise sa...

Har begynt å merke litt småtendenser til trass på Kasper også. Han har trasset lite til nå, men er på god vei inn i tredje året så jeg regner med at det kommer snart.
Har noen venner med 3 gutter under 6år og mammaen sier at det liksom blir litt stillere og godere etter en sånn utblåsning, så kanskje det er litt nødvendig?
Håper dere uansett koser dere i Barcelona. Var det nå dere skulle bo midt i byen?
KLEM

Vigdis sa...

...og her synes jeg ettåringen kan være sta... har mye i vente skjønner jeg... håper dere har hatt en flott helg i Barcelona :D

Jeg har også vært der i helga, men på 1300-tallet og i ei bok. Har du lest Havets katedral (Ildefonso Falcones)?

Bine sa...

Du fikk meg hvertfall rørt her! Du har en nydelig 3åring og jeg skjønner godt det må være vanskelig når trassen kommer! Jeg synes det er vanskelig nå når Isak trasser. Har fått høre at jeg skal overse, men jeg vet ikke riktig jeg. For føler han seg da hørt? Føler han seg da elsket? Sier til meg selv at det må være lettere med 3årstrass siden man kan kommunisere mer da, men jeg vet nå ikke jeg, hehe! Har begynt å lese i ei bok no; foreldrehjelpen - og den virket lovende. Får se om jeg blir noe klokere ;)

Pia sa...

Det går seg til! Og alle aldre har sitt...Du får holde ut, være tålmodig og bestemt. Og trøste deg med at det er sunt med trass.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails