torsdag 1. april 2010

Bytteökonomi:)

I Catalonia er det noe som bare MAA spises i paasken. Og det er brrrrrunyols! Eller donuts om man vil. Men de er ikke saa perfekte og “simple” som de som ofte dukker opp mellom hendene paa amerikanske politifolk. Dette er rustikke, anis og sitronduftende halvrunde klumper. Ofte formet av barnehender. LItt av et bal aa finne ut av hvordan de skulle lages, men etter tips og raad fra damene bak disken i törket frukt-shopen og fra jordmor som tok i mot Adrià som vi traff paa gaten her i Banyoles (!) fikk jeg det mer og mer klart for meg hvordan det skulle gjöres for aa faa optimalt resultat.

DSCF7451

Det ble mekking paa kjökkenet store deler av ettermiddagen med et avbrekk for barselbesök i hevetiden:)

Det ble et aldri saa lite taarn ut av det hele og da vi innsaa at vi ikke skulle klare aa sette til livs rundt 10 stk hver, begav jeg meg ut i vaarregnet paa en aldri saa liten runde til kjente og kjaere med en liten doggybag. Og det festligste med det hele var jo at jeg fikk med meg mat hjem igjen ogsaa. Av Maria fikk jeg en liten bag med DERES egne brunyols + makiruller de hadde laget i gaar. Og da jeg var hos naboen i sted kom jeg jammen meg ikke tomhendt hjem heller. En neve asparges fikk fölge med hjem med nöye instrukser om hvordan det skal lages aspargesomelett! Jeg ELSKER gjestfriheten og de menneskelige relasjoner i dette landet, er det ikke bare fantastisk?!

Jeg skulle jo egentlig bare fortsatt ferden saa hadde vi sikkert faatt fylt opp kjöleskapet til de neste röde dagene! Snakker meg om naturalhusholdning og bytteökonomi:)

Ha en god natt alle der ute:) I morgen venter nok en dag med nye sprell!

2 kommentarer:

Mariann sa...

Herlig måte å fylle opp kjøleskapet på da ;) og så sosialt og hyggelig å gå rundt sånn på besøk ;), dere lever virkelig et godt liv der nede i syden. Her er far litt bedre, men idag våknet jeg med sår hals og tett nese, blæææ. Dette blir påsken vi ikke kommer til å huske best virker det som... KLEM

Marianne sa...

Så herlig kultur! Føler vi har litt å lære her oppe i nord.
Bodde et år i Frankrike, og der var det samme gjestfriheten.
Høres ut som dere har det så fint!

Og de så jo helt utrolig gode ut da...nam nam..

Fortsatt god påske:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails