torsdag 14. januar 2010

Linsegryte

Velkommen til zoombieland... Her er det en dame som er skikkelig trött i trynet i dag. Og det er ikke fordi ungene ikke har sovet bra for det gjör de vanligvis.
Men fordi jeg etter trening fant frem heklekroken og nytt rosa garn... og da var det gjort... Akk og ve denne heklingen!
Haaper jeg kan bli ferdig med luen i dag og vise frem.
Naa skal det presses FERSK juice her fra supergode appelsiner som kommer rett fra traerne. Ingen lang transportstrekke her nei!
Og saa tenker jeg det blir en kaffe...zzzz.... etter det:)

Men aller först; denne uken kjörer vi litt lett gourmetuke hos oss. Vi har hatt indisk tikkamasalagryte, herlig laksepasta (laks+ reker+ purre i flötesaus) , linsegryte, og i dag tenker jeg det blir en afrikanskinspirert gryte med kikerter, couscous med lök og tomatsaus + gode catalanske pölsebiter i.

Men da linsegryten er den aller störste suksess legger jeg ut oppskriften her:

1 potet
1 gulrot
1 purre
2 fedd hvitlök

Alt kuttes i smaa biter og freses i litt olivenolje.

ca 200-300 gram kjöttdeig stekes og slenges i med resten.

Hell paa litt buljong ( jeg har ikke noe eksakt maal, men kanskje et par dl)
Og 1 boks tomatsaus.
Da poteter og gulrötter naermer seg ferdig slenges i et glass ferdig kokte linser (jeg bruker de vanlige brune linsene paa glass, regner med det ogsaa kan faas tak i i Norge)

Jeg smaksetter med salt og litt cayennepepper!

La alt bli riktig varmt og server!
Voilà!




1 kommentar:

Inger-Lise sa...

Munnen løper i vann, ferske appelsiner og oliven... Her er det Rimi og Rema oliven og appelsiner, skjønner jo at det ikke er helt det samme! ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails