fredag 5. februar 2010

5 om dagen

 DSCF7107

Fruktskaalen bugner ofte hos oss. Er man saa heldig aa bo i Spania faar man jo ogsaa mye av den beste frukten, og grönnsakene. Ingen lange transportstrekker og frukt som er plukket grönn og umoden. Her plukkes frukten naar den har faatt henge saa lenge som den skal og naar den har rette södmen. Derfor er det kanskje ekstra lett aa vaere glad i frukt naar man bor her. En annen ting jeg liker er at fruktene bare selges i sin sesong. Her selgs ikke jordbaer i januar… De er jo ikke gode da!

Vi forsöker saa godt vi kan med 5 om dagen. Og tror ikke vi er saa langt unna aa klare det:) Hva med deg?

En ferskpresset appelsin paa morgen eller bare slik den er, er dagligdags. Frukt har vi saa og si alltid som dessert. Der har nordmenn noe aa laere;)

Og som mellommaaltid kan man alltid mikse en banan med et glass melk og vips; herlig milkshake!

DSCF7108

Salater har vi ofte som middag paa kvelden. Den er helt basic; grönn salat, gode grönne oliven, raspet gulrot, mais og tomater (i sesongen!). Det er godt aa slenge i enten en boks tunfisk eller crabsticks, eller kokte kikerter for eks! Alltid olje og balsamico over tilslutt og en liten knype salt.

Og husk; det du spiser i dag hjelper deg i morgen!

Men saa er vi jo veeeldig glad i utskeielser da;) Og det maa jo vaere lov!
Ha en herlig  og sunn helg:)

 

 

DSCF7108

6 kommentarer:

EndeligMamma sa...

så flinke dere er til å spise frukt...du har helt rett, vi har virkelig noe å lære!

Så gøy at du la link til bloggen min hos deg, veldig koselig :)

Ha en fin dag videre!
klem

Tonemor Lindmussen sa...

Å hvilken skjønn jakke A har på seg. Søte lille fruktspiseren! Kjempe bra at dere har frukt fremme hele tiden - da husker man det lettere. I barnehagen har de altid frukt kl 14 - og det er også en vane som er fin å ha hjemme. Da blir det en god rutine.

Forever Love sa...

Hei:)
Dere er flinke ja!!
Her er vi alt for dårlig på frukt, det er helt sikkert!
Skal skal bli bedre, men salat og grønnsalker kan jeg da:)
Gruer meg litt til "den er miiin" tiden men må vel innom den også:)
ønsker der en knall helg!!
Klem fra Tonje

Vigdis sa...

Heisann!
Her har vi blitt flinkere til å ha frukt i huset. Men ikke så flinke til å spise selv. Men prinsessa er veldig glad i frukt, og spiser det flere ganger daglig. Denne uka har det blitt mango til dessert flere dager. Kiwien var så sur!
Men jeg er glad hun spiser mye frukt, og vi skal fortsette med å hele tiden ha noe frukt (her i huset kalt namnam/manna) tilgjengelig. Ønsker dere en god helg!

Snosen sa...

Ah, det savner jeg fra Spania! Har desverre ikke tatt med oss vanen med frukt til dessert til det kalde nord. Men det er mye fordi frukten ikke er like god her. Smakløse meloner og harde fersken. Jeg blir helt deppa av de bleike tomatene de selger her nå om dagen.

Vivian sa...

Så herlig med masse frukt. Så flinke dere er!!
Jeg prøver også å ha frukt liggende fremme her hjemme - lett tilgjengelig. Men veldig lurt å gjøre litt forskjellig ut av det.

Ble også fristet til å ha salater til kvelds. Lurer på om jeg får med meg mannen på det.... :)

PS du har fått en AWARD inne hos meg.
Ha en fortsatt herlig helg!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails