lørdag 20. februar 2010

En spesiell ettermiddag

Noen som er spirituelle der ute? Tibetanske mantra, smykkelaging, synging, holde hender, energiflom, rökesle og myrrah?

MIn beste venninne skal snart föde og hadde idag et förfödselsrituale. Et sterkt önske om aa föle et slags fellesskap med sine medsöstre gjennom et hippiritual. Hele ettermiddagen i dag har vaert meget spesiell; I farger, fölelser, utrykksformer…

DSCF7195

Selv om mange tenker at “det der er jo saann sektopplegg”, saa kan jeg si at det ikke er saa lett aa vaere saa rasjonell. Naar alt kommer til stykket er det fölelsene vaare det er snakk om. De kan man jo ikke saa lett undertrykke, ei heller bör man det.

Selv om jeg nok selv ikke skulle organisert et slikt rituale var det fint aa vaere tilstede. Jeg fikk gitt henne en spesiell ting med min energi og beste önsker for födsel og morskap i seg. Alle objektene ble samlet i et halsbaand og dette skal hun ha paa seg under födselen. Hun skal ha en helt naturlig hjemmefödsel med doula og jordmödre tilstede. Haaper det blir vakkert og akkurat slik hun tenker seg. Vi fikk alle et fint stearinlys til slutt som vi skal tenne for henne da hun er i födsel.

DSCF7197

De 3 lysene tennes for aa sende tanker til alle de 300.000 kvinner i verden som föder i dette öyeblikk…

Jeg har etterhvert mange venninner som har valgt aa föde helt  naturlig. Vi er en gjeng jenter fra mange ulike land i Europa og det er kanskje et sammentreff at vi nesten alle har VILLET ha en helt naturlig födsel og som forberedte seg mye mentalt og fysisk paa nettopp dette.

Hva har dere for tanker rundt födsel? Hadde dere en klar idé för det satte igang eller tok dere det som det kom?

DSCF7199

Jeg maler paa g-nökkelen. Den syns jeg symboliserer veldig bra HVOR viktig musikk og sang er for barn.

3 kommentarer:

Størstepia sa...

Det høres litt rart ut for oss her hjemme, men det høres ut som en flott seremoni!
Sikkert veldig bra å forberede seg så godt til fødselen! Jeg vet at jeg ikke var forberedt bra, jeg hadde en tøff fødsel som varte i 2 dager, og han måtte bli tatt med vakuum fordi han ikke kom ut på egen hånd. Da var det kanskje greit at jeg ikke gikk for hjemmefødsel. Er jo veldig få her hjemme som har hjemmefødsel, jeg kjenner iallefall ingen som har hatt det. (Utenom Märtha Louise, hehe)
Håper forøvrig at bursdagsfeiringen til mannen var koselig, herlig med krone og greier da:-)
Ha en flott søndag!
Klem fra størstepia

Ellen sa...

Det hørtes ut som en veldig spesiell opplevelse, og litt annerledes for de fleste ja. Jeg selv valgte å stole på kroppen min og ville ta det som det kom. Jeg var åpen for smertestillende hvis jeg skulle føle for det der og da. Det endte med en særdeles naturlig fødsel uten noe som helst slag av smertelindring, og jeg klarte det og! Det skal sies at det gikk veldig fort, en årsak til at det ble naturlig. Nå er det sånn at vi venter en liten baby igjen, og jeg skal ærlig innrømme at tankene rundt fødsel er annerledes nå som jeg vet hva jeg går til. Hvordan forberedte du deg gang nr 2?
Det er lenge siden jeg har kommentert hos deg, vi har hatt en tøff periode hjemme nå, jeg er sykemeldt med komplikasjoner, men vi håper så inderlig at det vil gå bra til slutt. Jeg koser meg omtrendt hver dag med bloggen din! God søndag videre! Klem fra Ellen

mona sa...

Så morsomt da! Sikkert en veldig spesiell opplevelse..
Jeg valgte å føde på ullevål abc, hvor man ikke får annen form for smertelindring enn akupunktur og badekar.
Jeg forberedte meg med å ta akupunktur, og tenkte mye på at det skulle gjøre så vondt at jeg kom til å tro at jeg skulle dø..
Det ble heldigvis aldri så vondt, og siden jeg ventet på at det skulle bli MYE vondere, så hadde jeg full åpning da jeg kom inn. Så da var det bare å sette seg i badekaret og trykke. En helt super fødsel! Det gikk faktisk så lett og fint at jeg tror gjerne vi kunne klart oss hjemme alene også, hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails