mandag 22. februar 2010

Kan vi virkelig huske noe fra tiden i magen?

blue-bellylarge

Jeg ble helt satt ut her forleden…

MIn gode venninne sier til sin sönn paa 3 aar:

Mor: So, how was it inside the belly?

Sönn: It was nice, purple and warm, but then I went down the slit”….

Jeg ble totalt sjokkert… Er det MULIG aa huske noe fra tiden i magen? Marcus sier jo ofte at han vil tilbake i magen og leke!

Paa en maate er det jo litt rart om man skulle huske det ettersom man generelt sett ikke har noe minne av det man har gjort de förste 3 aarene i sitt liv. Det er vel litt forsvarsmekanisme i det, nemlig at man ikke skal huske at det gjorde saa vondt aa vaere liten, alle knall og fall, dunk og kuler man hadde overalt…

Men paa den annen siden responderer jo smaa barn til lyder og musikk som man lot dem höre gjennom graviditeten. Saa noe slags minne maa man vel ha? Hjernen er jo aktiv og de har funnet ut at vi drömmer i magen.

Jeg syns dette var utrolig spennende og en annen venninne fortale meg ogaa en episode. Hun hadde spurt sönnen helt spontant og paa maafaa hvorfor han var kommet til henne. Da svarer han helt seriöst at det var for aa fullföre sitt oppdrag…

Hva tror dere?

Jeg har vertfall tenkt at vi skal stille litt mer filosofiske spörsmaal her hjemme naa fremover. Tror det er sunt og veldig lurt aa stimulere til refleksjon. Saa kommer det sikkert noen veldig morsomme svar ogsaa!

5 kommentarer:

susan`s side sa...

Ja man kan begynne å lure om de husker noe fra inni i magen, at mine unger husker de var i pungen som de sier er nok heller tvilsomt ja.
Håper mannen din koset seg med grisesnuta.

Vivian sa...

Hm... Er vel litt usikker på om jeg tror at barna husker fra de var i magen. Men det hadde jo vært litt kult...

Men du spurte om bredden på bloggen min... Jeg har egentlig ikke gjort noe ennå, planer er at jeg skal endre til 3 kolonner, men vet ikke helt om jeg tør.
Det er nok bare malen som er så bred. Det er bare en sånn vanlig mal: Minima Lefty Stretch

Bine sa...

Åh, nå fikk jeg frysninger! Ja, hvem vet?! Virkelig? Det spørs om det må til noen slike spm her og når den tid (snakketid) kommer.. Oioi!

Mariann sa...

Jeg tror barn husker... har hørt flere barn som har slike historier. Datteren til en venninde av meg sa noe så søtt som at " Det var flaks at jeg kom til din mage siden vi kjente hverandre fra før"... Men nå tror jeg definitivt på at det er noe mer mellom himmel og jord da, er nok litt alternativ av meg :)...

Guro sa...

Alma liker å snakke om at hun har vært i magen min. Jeg har fortalt henne at hun sparket inni der. En dag kunne hun plutselig fortelle meg at hun hadde hikket også. Og det verste er at det stemmer, hun hikket kjempemye hver dag! I tillegg fortalte hun at det var vann der. Og vi har ikke snakket om noe annet enn at hun sparket der inne! Spooky....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails