onsdag 6. mai 2009

Krisetider... og buddhisme

I dag har jeg vaert litt lei meg... for helt tullete grunner. Jeg skal forklare:
Det er ikke alltid saa lett aa la vaere aa bli fristet av alt jeg omgis med paa alle kanter. Hvor jeg enn gaar fins det fristelser i form av mat, klaer, teknologi, ja man blir bombardert av ting og tang man kan bruke penger paa.
Jeg syns vi er flinke til aa ikke vaere materialistiske... ikke at det er vaar livsfilosofi generelt, men krisetider har vi hatt en stund naa og det har gjort noe med livene vaare.
Spania er et av Europas hardest rammede land hva gjelder den oekonomiske krisen vi gjennomgaar naa. Mange mennesker har mistet sine jobber og andre finner aldri jobbmuligheter....
Spania er ogsaa et land som i mye stoerre grad enn hjemme diskriminerer gravide i jobbsammenheng. Det har jeg selv faatt erfare...
Vet at det kommer en dag da dette snur og alt blir litt enklere. Det er ikke alltid saa lett aa akseptere at man er avhengig av hjelp fra andre for aa faa det til aa gaa rundt. Spesielt som nordmenn tror jeg dere er enige i at vi helst skal klare oss selv, det er mye stolthet i det. Jeg har alltid vaert vant til aa klare meg selv.
MEN, da er det godt jeg har boken min om buddhisme i naerheten! Den hjelper meg nemlig til aa sette fokus paa hva jeg har og ikke hva jeg IKKE har... Til aa nyte hvert oyeblikk og fokusere paa nuet. Jeg har MANGE FANTASTISKE personer og ting i livet mitt. Og naar alt kommer til alt er det ikke den ting jeg behoever som jeg ikke kan leve uten. Det er godt aa vite.
Jeg er lykkelig til 1000!
Men det er bare litt hardt noen ganger aa bli paaminnet alt det fine (og ofte unoedvendige) som frister der ute i den store verden. Som man tror er den tingen man behoever for aa foele den ultimate lykke.
Jeg tenker ofte paa at jeg ville kjoept mer leker til barna mine. Men egentlig tror jeg ikke de savner mer leker. Jeg tror barn har best av at vi gir dem litt ekstra av vaar tid. Sitte sammen, prate, leke, lytte, le, synge, ja hva som helst som viser at man elsker aa vaere sammen med dem. Penger skaper ofte mer avstand til barna da det blir lettere aa distrahere dem med nye leker og mer nye leker.
Krisetider er alltids godt for noe; man faar et annet perspektiv og viser oss virkelig hva som betyr noe i denne verden. Nemlig at vi har hverandre. Og mange fine smaa ting som f.eks margeritter paa balkongen, en smilende blid verdens beste Adrià og en topp fra H&M til 6 Euro!
Husk; penger er ikke alt her i verden;)
(jeg er oppmerksom paa at millioner av mennesker LIDER, men noen ganger kan man ikke hjelpe for aa syte litt selv om man egentlig ikke har noen rett til det..)
Fine margeritter paa balkongen. "Prosjekt balkong" er ett steg videre.

Hva vet vel denne lille finisen om kriser? Det er vel i saafall om man ikke faar pupp i tide...!

KRISE? En klok mann ved navn Albert Einstein sa en gang at " i krisetider gjemmer det seg muligheter". Jeg tror paa han jeg;)
Ha en fin dag folkens!

3 kommentarer:

Anita sa...

Så koselig å se du leser bloggen min :D Ja, idag er jo en trist dag, men det går greit.. Takk for omtanken uansett. Kjempefin blogg du har forresten!

Vivi sa...

Så sant, så sant..... kjenner meg igjen i det at man ofte fokuserer på det man ikke har i stedet for det man har, noe som betyr at man nesten går glipp av alt det fine man har rundt seg.

mariann sa...

Så fint skrevet Heidi. Du har så rett, det er altfor mye fokus på materialistiske behov!! Det er jo ikke viktig i det hele tatt. Skal minne meg selv på dette neste gang jeg blir fristet til å kjøpe, kjøpe..

Ble det svømmings på deg idag?? Ser Barca ligger under idag, så du har vel en ikke så veldig happy mann i heimen?? Håper du får sove godt i natt....
KLEM

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails