tirsdag 29. september 2009

Bloggen er min klagemur i dag

Det ble en fantastisk feiring av Marcus sin 3-aars dag paa söndag. Han var i fyr og flamme saaklart over sykkelen han ble overrekt paa morgenen og ville helst vaere ute og sykle hele dagen.
Det ble et lite avbrekk paa noen timer midt paa dagen da mor skulle lage kaker og godsaker til festen senere paa dagen. Jeg stelte i stand et aldri saa lite "bakehelvete" for meg selv med to gjaerbakster og én sjokoladekake... Herregud, jeg kunne vel ikke gjort verre prioritering paa bursdagen til min sönn... ALDRI mer sier jeg bare. Tenk aa staa paa kjökkenet i timesvis og stress og kave seg opp med 3-4 ulike bakeprosjekter samtidig. Noe maatte jo saaklart gaa galt; jeg glemte aa tilsette sukkeret i skillingsbolledeigen og saa datt lokket av saltflakbörsen da jeg skulle strö saltet over focacciaen... YEAH, kan ikke kalle meg en happy mor akkurat, men jeg maatte jo bare staalsette meg og pröve aa fullföre med stil. Det BLE bra tilslutt og jeg fikk masse ros for gode bakverk.
Men, jeg har visst mye aa laere som voksen (man blir jo aldri utlaert...). Slike party skal jeg da aldri arrangere igjen og mitt tips til andre foreldre som skal ha bursdagsfest. DRIT i sjöröverskuten og de der fancy muffinsene. Det som gjör barnet glad er den tiden du tilbringer sammen med det og ikke hvilke fancy kaker du lager. Er det liksom noen man skal imponere???
Jeg har fölt meg "utbrent" i to dager naa etter bursdagen... Er dritsliten ennaa og da vet dere jo hvordan alt liksom blir litt malt i svart.
Jeg er ikke riktig fornöyd med hvordan vi har det om dagen. Jeg syns vi sliter med aa faa det til aa gaa rundt. Jeg savner litt mer stabilitet, det trenger familier med barn. Vi gaar gjennom en litt utfordrende tid for öyeblikket. Vi tar én dag av gangen og har ikke peiling paa hvordan neste mnd ser ut. Ingen skal vel si at vi dör av kjedsomhet akkurat, eller at vi gaar paa autopilot. Hjernene er skjerpet og vi maa vaere kreative for aa finne nye lösninger.
Akkurat naa er huskjöp og nytt kamera 1000 lysaar unna. Jeg blir GRÖNN av misunnelse av aa lese om deres nyanskaffelser! Det gleder meg at dere skaffer dere ting som dere önsker dere, det fortjener dere alle.
Jeg forteller meg selv hele tiden at jeg har det som er viktigst i livet; nemlig en god mann og herlige barn. Men hvorfor er det da saa forb... vanskelig aa ikke la seg friste og vaere litt misunnelig paa andre som har det man selv ikke har? Det er vel menneskelig aa klage og syte litt og ikke minst synes litt synd paa seg selv. I dag har jeg en slik dag. BLAEH.
Dersom dere har lest hele veien hit haaper jeg ikke dere föler dere nedtynget eller i daarlig humör...
Det var ikke meningen. Men bloggen handler jo i förste rekke om meg og mitt. Dette er MIN ventil. Og jeg skriver fra leveren.

6 kommentarer:

Vigdis sa...

Det hørtes slitsomt ut. Men alle har rett til å ha noen tyngre dager. Heldigvis er de i mindretall for deg, virker det som. :) Og hva er vel bedre enn å få ut frustrasjonen med å skrive den ned? Det er jo ingen som tvinges til å lese, det er det som er så fint med bloggingen. Du skriver det du vil i din blogg, så får leserne lese det de vil lese :D

Men du får se det positive i det, allerede nå oppdaget du hva som er viktig for deg når gutten din har bursdag, og både han og A har nok maaaange fine bursdager å se frem til. Tenk om du heller da M blir 13 skulle bli konfrontert med at du aldri har hatt tid til han på bursdagene, og bare hatt fokus på fancy kaker til gjestene? Da hadde det vært for sent å rette det opp. Du er en fantastisk mor, husk på det!

Gratulerer med omtale hos foreldremanualen, forresten!

Elm sa...

Har funnet ut at det ungene synes er kjekkest på bursdagen sin er pan Bimbo con Nocilla og en enkel sjokoladekake ....... eller bocadillos con pan con tomate y jamon york ! Enkelt og greit ! Synes du taklet det veldig fint - og kom til la moraleja som er at ungen skal ha det kjekt med alle i familien til stede - uten problemmer. Du er en fantastisk mor og ønsker deg lykke til med neste bursdag - kanskje du kan få noen av de andre foreldrene som som unger som skal delta i bursdagen til å bidra med en kake.

mona sa...

En stoor klem til deg fra Daniel og meg. Husk at det alltid ordner seg for snille jenter ;)
Jeg skal ta med meg tipset om kakebaking til vi kommer så langt at Daniel skal ha selskap ihvertfall!

Guro sa...

Jeg synes det er veldig bra at du skriver om alt i livet ditt, ikke bare det som er rosenrødt. For livet er jo slettes ikke rosenrødt hele tiden, vi har alle ting vi sliter med nå og da. Det er derimot ikke alle som tør å dele det slitsomme, så derfor er det så bra at du tør det! Kanskje fler kommer etter?

Heidi sa...

Selvfølgelig skal du bruke bloggen din til å blåse ut litt! Leit at dagen er litt grå og at dere strever på noen områder for tiden. (Får nesten litt dårlig samvittighet for mitt grunne innlegg om bord). Ellers høres det ut som dere fikk en fin burdag. Tror nok at du gikk mer til alt "kavet" med kakene enn bursdagsbarnet selv. Men jeg tror du har rett i at det å senke listen er best for alle. Og selv om man gleder seg veldig til bursdagene, er det også litt godt når de er overstått. Vel blåst:) God klem

mariann & emilie sa...

God klem sendes først og fremst. Fint å ventilere litt innimellom, så slipper det å lagre seg opp å bli ennå verre.... kanskje dere skal komme til Norge snart??? Jeg er nå ENDELIG bedre..... og ble ikke i dårlig humør av innlegget ditt, så vet du det. Nok en god klem sendes.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails