tirsdag 15. september 2009

Hjemmelaget barnemat

I gaar fikk vi tips til hvordan man skal lage barnemat hjemme, for det tar de nemlig som en selvfölge her! Barnemat paa glass er bare til utflukter og nödtilfeller.

Saa altsaa fra 6 mnd:

Potet, gulrot, grönne bönner, squash og lök sammen med kylling. Kokes med lite vann i ca 20 min og deretter kjöres i stavmikser. Kylling skal fra naa av alltid vaere med da det er helt nödvendig for aktive smaatroll aa faa i seg proteiner. 3-4 ulike grönnsaker bör fölge med kyllingen.
Naa staar det og koker i gryten her hos oss. Förste kjöttmaaltid skal inntas i dag:)

Forövrig var det ogsaa viktig med et fruktmaaltid. Kjeks kan blandes i for aa gjöre blandingen litt tykkere, men da UTEN gluten.

Gröt til kvelden var visst ikke nödvendig i Adriàs tilfelle da slike kornblandinger bare gjör at barnet legger paa seg unödig vekt. Paa den annen side kan det vaere ok aa gi gröt for at barnet skal klare seg natten gjennom uten aa maatte amme...
Det blir litt pröving og feiling da...

Og husk at vann bare skal gis MELLOM maaltidene da dette bare fyller opp de smaa magene og gir plass til mindre mat naar det skal spises.

Naa hörer jeg lillegull vaakne fra sin bishops siesta ( det er den siestaen man tar FÖR lunch!). Den har vaert laaang i dag (2 timer) siden natten var litt bob-bob etter vaksinen han fikk i gaar.

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails