søndag 22. mars 2009

Et slags matinnlegg!

I dag dro vi til riu Fluvia paa utflukt! Det var VARMT og jeg var litt skeptisk til hvordan lille Adrià egentlig hadde det inni sjalet... ! Maatte hele tiden dra litt tekstil over ansiktet hans da solen var saa sterk. Ville jo ikke at smaatten skulle bli solbrent eller dehydrert. Uff, det er det som er litt vanskelig her, nemlig at det blir saa varmt og man maa jo vaere saa varsom med smaaunger i solen!

Det var saa fint her! Og Marcus koste seg med aa leite tunge steiner som han kunne kaste i elven! Det er blant favoritthobbyene hans naar vi er utendoers og i naerheten av vann. Ellers digger han aa stikke foettene (med sko paa) i vannet, men det er ikke VI saa begeistret for da...!

Etter utflukten bar det til svigers paa fast soendagsmiddag! Paella:) Det er mesterkokk svigerfar som staar for den og han lager den saa god saa god! I dag inneholdt paellaen baade fugl, kanin og svin:) Og groennsaken var artisjokker som vanlig; SNADDER!!
Svigermor stod for fast soendagsdessert: Crema Catalana (som Marcus og jeg ELSKER!)

Svigerfar hadde forresten vaert ute i morges og plukket asparges! Kom hjem med dette herlige knippet ville asparges!

Et noe rustikt kjoekken! Svigerforeldrene mine bor i en leilighet fra 1920. Og kjoekkenet har design var 70-tallet, retro med andre ord. Og noen gamle kaseroller holder fortsatt koken...! Tekannen til venstre brukes til aa koke marokkansk peppermyntete!


Alle spanske hjem med respekt for seg selv har en god chorizo hengende paa kjoekkenet! Her henger en god en fra Leon, en type litt mer pikant enn den vanlige!

Ettersom dette begynner aa ligne mer og mer paa et innlegg om mat, tar jeg likesaagodt med dagens mellommaaltid...! Vi fikk alle vennene vaare over til oss i ettermiddag og de var saa soete aa diske opp med dette: riskaker med tahine (sesampasta som blant annet brukes til aa lage hummus) og litt honning og bananer paa toppen! Et utrolig godt og sunt alternativ:)
Takk snille venner som kom og tok dere av oss litt i dag!

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails