søndag 22. februar 2009

Ikke akkurat fastelavn her i gaarden:) Men; CALÇOTADA!

I Catalunya er det tradisjon med "calçotada" paa denne tiden av aaret. Da spises det calçots som er en type loek, jeg skulle si en mellomting mellom purre og vaarloek. Disse grilles i peis paa gammeldag vis. Da de er ganske svarte utenpaa og myke inni er de ferdige:) Disse dyppes saa i en hjemmelaget salsa laget av mandler (!), hvitloek, tomat, diverse ulike krydder etc... (min svigermor lager verdens beste, men den er godt preget av hvitloek, saa vi lukter nok ikke saa godt akkurat naa!).






Calçotene dyppes i salsaen og spises slik med hodet paa skakke bakover og saaklart smikke rundt halsen! Dette er paa en maate forretten selv om man spiser seg ganske saa god og mett! Vi spiste sikkert 15 stk hver:)
Deretter var det grillete butifarres til hovedrett sammen med grillete hele artisjokker bare med salt og olje over! Kjempegodt:)
Og ostekake til dessert med min svigerinnes hjemmelagde appelsinmarmelade over... Kan jeg si noe mer enn at jeg var i himmelen?




Sommerhuset vi tilbrakte dagen i er ca 300 aar gammelt og er fra Salvas mamma's familie. Det ligger bare noen faa km fra Costa Brava og vi kommer hit OFTE paa sommern for aa nyte strandliv og ikke minst slappe av i den herlige hagen som har baade sitron- og fikentre. I hagen henger vi opp hengekoyen og nyter late ettermiddager i skyggen...! Naa paa vintern er det ganske saa for kaldt aa komme hit og overnatte, men en dag som i dag med sol og god varme og dessuten med peisen tent; da gaar det absolutt an:)

Sitrontreet gir sitroner hele aaret og de dufter saa herlig og mye sterkere enn de man kjoeper paa butikken!

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails