søndag 15. februar 2009

Masia Maia de Montcal!

Oj, har ikke hatt tid aa blogge i dag foer naa, vi har virkelig vaert paa farten her siden i morges:)
Egentlig helt siden i gaar kveld!
Vi var jo paa middag i "masiaen" til Emma og Marc litt utenfor Figueres! Det var suuuperkos! Og saa god mat de hadde fikset til oss. Et "masia" er et hus som opprinnelig ble brukt av boender for lenge, lenge siden. Huset er ca 300-400 aar gammelt, kjempestort og autentisk (huser blant annet boeker flere hundre aar gamle = verste museet!). Hoyt under taket og kjempestore porter/doerer. I like, men det er saaklart svinkaldt paa vintern. De varmer bare opp rommene de oppholder seg i. Selv bor de ikke der, men siden hennes foreldre eier huset, er de der ofte og hjelper til med vedlikehold (det er det MYE av i slike gamle hus, tro meg) etc...

Her holder Emma paa aa fikse maten til oss: "butifarres de perol" (en type typiske poelser fra Catalunya som inneholder det meste fra grisen; alt fra oerer til kinn til .... !! Ja, uansett de var knallgode og grillet i peisen som gjorde de enda bedre og "rustikke"!).





Her er kjempekoselige bordet de hadde dekket opp! Bare saa det er sagt; jeg drakk IKKE rosévin selv om det er skjenket oppi 4 glass her paa bildet. Tungen fikk seg et lite dypp bare for aa kjenne smaken og det var det!!
Kjempestore broedet til venstre!! Skikkelig "farmers bread" skulle man kalle det hjemme:) Paa skiven skviser man tomat og heller over olivenolje + litt salt = "pa amb tomaquet" og spiser det slik det er med litt ost evntl poelsepaalegg/serrano ved siden av/oppaa. Snadder!!

I utgangspunktet var jeg skeptisk for aa dra i middagen i gaar da jeg var troett som en stroempe og holdt paa aa sovne rundt kl 20... Men HELDIGVIS klarte jeg aa mobilisere noen siste krefter og kvelden var saa vellykket:) Hva er vel bedre; loerdagskveld med supre venner og god mat og en lykkelig liten paa innsiden som sparket i hytt og pine!

En lykkelig Marcus forsoeker kle paa seg selv i gaar kveld foer vi dro i middagsbesoeket! Det ble armer hvor foettene skulle vaere og litt HJELP var noedvendig. Men saa lenge tanken er god:)

Ingen kommentarer:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails